Bugás lángvirág gondozása, jellemzése

Az évelő bugás lángvirág gondozása nem tér el az egyéb kerti évelő virágok gondozásától. Az igénytelen, színes, hosszan virágzó és illatos növény méltán népszerű a kertekben.

bugás lángvirág gondozása

Bugás lángvirág (phlox) jellemzése

Származása: A bugás lángvirág (Phlox paniculata) a hangavirágúak (Ericales) rendjébe és a csatavirágfélék (Polemoniaceae) családjába tartozó faj. AZ Amerikai Egysüslt Államokban és Kelet:kanadában őshonos.

Ismertetőjegyei: kerti évelő növény, lágy szárú, évelő növényfaj, az átellenesen elhelyezkedő levelei egyszerűek

Virágok: fehér, rózsaszín, lila vagy vörös színű, a virága 1,5 – 2,5 centiméter átmérőjű, bugavirágzatba tömörült virágai erős illatot árasztanak

Fogyaszthatóság, mérgezőség: nem fogyasztható, nem mérgező

Magasság: 120 centiméter magasra nő meg és 100 centiméter szélesre terül el

Cserépben nevelhető-e: igen, de lehetőség szerint inkább kertbe ültessük

Virágzási idő: júniustól október

Bugás lángvirág gondozása

Gondozása: imádja a meleget és napfényt, jó vízáteresztő képességű talajt igényel, az ültetés előtti trágyázást vagy komposztot dús virágokkal hálálja meg.  Rendszeresen öntözzük, a talaj állandóan legyen nedves, de ügyeljünk, hogy a növényre ne kerüljön víz.

Elvirágzás után vágjuk le a virágfejeket, ezzel másodvirágzásra ösztönözhetjük.

Szaporítása: Elvirágzás után ősszel tőosztással vagy dugványozással szaporíthatjuk. Tavasszal kellő távolságra, legalább 15 -20 cm ültessük, hogy tudjon szellőzni, mert egyébként megtámadja a lisztharmat. Magokat nem érdemes szedni, mert a kikelt növények nem hasonlítanak az anyanövényre.

Felhasználása: csak dísznövényként használható, más évelőkkel összeültetve nagyon mutaós kert részek alakíthatók ki

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 + 18 =