Sült paprika télire salátának
Sült paprika télire receptet osztott meg az olvasónk. Eddig csak üvegben eltett sült, majd savanyított paprikát osztottam meg. Azt viszont fehér és kápia paprikából. A mostani recept szerint a sült paprika a fagyasztóba kerül, majd csak a felhasználás előtt lesz beízesítve.
Sült paprika télire
Úry Erzsike árulja el, hogy készül a sült paprika és a felhasználás előtt hogy ízesíti be a család nagy örömére.
„Sül a paprika (na ,nem a kertemből…)
Tíz kiló hamar megsül, a lehámozása már eléggé undok munka 😛… Télen, amikor a fagyasztóból kiveszem és megkészítem savanyúságnak, addigra elfelejtem a kellemetlen részét.😃
A megpucolásához azért van néhány trükk. A sütés elkészülte után azonnal le kell takarni fóliával jól záródóan, kb. egy félórára, utána könnyen lejön a héja.
Ha kihűlt, mehet a hűtőbe kisebb adagokban.
Amikor készíteni akarom, egyszerűen csak kiveszem a hűtőből és elkészítem hozzá az öntetet.
Az öntet receptje egyszerű: ecetes, cukros, sós víz. A mennyiségek ízlés szerintiek. A salátaléből rátöltök annyit, hogy jól ellepje. Majd egy kevés olajat is töltök a tetejére. Akkor a legfinomabb, ha állni hagyjuk pár órát. Ez nekünk nem mindig sikerül😊.”
Tipp: Nemesné Vér Ágnestől: „Mostanában a hőbefuvásos frituban csinálom 3-4 paprika belefér, fólia rá és kész 👋.”
Suhajda Erzsébettől: „Én is így készítem, csak kihülés után azonnal teszem a mélyhütőbe. Mikor kiveszem, nem kell teljesen kiolvasztani, simán lejön a héja!😊”
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Úry Erzsébetnek és tippeket Ágenesnek és Erzsébetnek!