Savanyú káposztaágyon sült csirkecomb receptje
A savanyú káposztaágyon sült csirkecomb nagyon ízletes és laktató téli fogás. Csupán pár perc előkészítés után már mehet is a sütőbe. Még köret sem kell feltétlenül hozzá, csupán kenyérrel fogyasztva is nagyon finom. Már mutatom, is az egyszerű és nagyszerű receptet.
Savanyú káposztaágyon sült csirkecomb receptje
„Egy ízletes, laktató, izgalmas fogást ajánlok figyelmetekbe.
A savanyú káposzta nagyon egészséges és finom, csirkecombbal együtt sütve pedig, maga a földi paradicsom
Sokféleképpen szokták fűszerezni, ízesíteni ezt az ételt, én így készítem…” – ajánlotta a figyelmünkbe a receptet Illésné Nagy Mária.
Hozzávalók (4-6 személyre)
- 1 kg savanyú káposzta levével együtt
- 6 db csirkecomb (egyben hagyva)
- 1-2 szál füstölt kolbász
- 1 tálca kockázott bacon
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só, bors, őrölt piros paprika, őrölt kömény
- 2 duci gerezd fokhagyma
Savanyú káposztaágyon sült csirkecomb elkészítése
- A hagymát felszeleteljük, a baconnel és a karikákra vágott kolbásszal együtt addig sütjük, amíg a hagyma pirulni kezd, a bacon, kolbász pedig zsírjára kezd sülni.
- A savanyú káposztát egy tepsibe terítjük, (levével együtt) és a megsült hagymás keveréket ráöntjük (a kisült zsírjával együtt) a káposztára, összekeverjük (lehet kézzel, úgy könnyebb).
- A csirkecombokat megmossuk, leitatjuk róla a vizet. Egy evőkanál őrölt piros paprikát, egy-két teáskanál sót, borsot, őrölt köményt és két gerezd áttört fokhagymát összekeverünk.
- Ezzel a fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük a combokat, ezután bőrös felükkel lefelé, ráfektetjük a káposztaágyra.
- Ha elkészültünk egy kevés olajat csorgatunk a húsokra. alufóliával lefedjük és 200 fokos sütőbe tesszük.
- Kb. 1 óra múlva (sütő függő) megnézzük, hogy megpuhultak-e a combok, ha igen átfordítjuk őket a másik (bőrös) oldalukra, a fólia nélkül addig sütjük, amíg szép ropogósak, piros színűek lesznek.
- Cikkekre vágott burgonyát főztem mellé, amit kevés olajjal meglocsoltam és amíg pirult a hús, szintén a sütőbe tettem, megpirítottam.
- Rizs köret vagy tarhonya is jól illik hozzá.
Nagyon – nagyon finom étel, ízletes és ami érdekes, hogy nem nehéz, nem megterhelő az ember gyomrának.
Aki szereti, tálalás után, tejföllel meglocsolhatja a káposztát, nagyon finom!
Érdemes elkészíteni, különlegesen finom étel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nagyon köszönjük a szuper receptet Illésné Nagy Máriának!