Sajtosrúd mindenre jó leveles tésztából
A jó sajtosrúd receptet meg kell becsülni, egy univerzális, sósakhoz és édesekhez is használható receptet még inkább. Mert a sajtosrúd a legjobb buliknak is megmentője lehet. Az édes sütemények mellett kell valami sós, amire jól csúszik a sör, a bor, a pezsgő vagy akár a málnaszörp, ha egy gyerekzsúron vagyunk. Olvasónk kedvenc receptje a sajtosrúd mindenre jó leveles tésztából!
Sajtosrúd mindenre jó leveles tésztából receptje
Ugye milyen jól hangzik a mindenre jó leveles tészta? Miért is használnánk agyontartósított bolti leveles tésztát, amikor sokkal finomabbat tudunk készíteni saját magunk is.
Radnai Ica az én kedvenc sajtosrúd receptem megosztása után mutatta meg nekünk, hogy készül nála a nagyon finom és ropogós sajtosrúd.
„Nekem van egy még egyszerűbb receptem: 35 dkg liszt, 25 dkg margarin, 5 evőkanál víz, 1 ek. 10 %-os ecet. Összegyúrni, egy éjjel áll a hűtőben, /vagy bármeddig a mélyhűtőben/, vékonyra nyújtani, szórni, sütni, olyan leveles lesz, mint a vajas tészta. Nagyon rég óta készítem, egy szakácskönyvben találtam, az volt a neve „Mindenre jó leveles tészta”, tényleg jó, mert ha szögletesre vágom, közepébe lekvárt teszek, háromszögbe hajtom, „szerelmeslevél” lesz belőle.
Hozzávalók
- 35 dkg liszt,
- 25 dkg margarin,
- 5 evőkanál víz,
- 1 ek. 10 %-os ecet,
- só, a mennyiség függ attól, hogy sós vagy édes tésztaként használjuk-e fel,
- egy tojás a megkenéshez,
- kb. 10 reszelt sajt a tetejére.
Sajtosrúd mindenre jó leveles tésztából elkészítése
- a hozzávalókat összegyúrjuk,
- lefedve egy éjszakára a hűtő tesszük,
- másnap vékonyra nyújtjuk,
- megkenjük a felvert tojással, amibe egy kis sót is tettünk,
- megszórjuk a sajttal,
- megsütjük.
Tipp: Sajt helyett szezámmal, mákkal, napraforgóval, tökmaggal vagy bármi mással is ízesíthetjük.
Nagyon köszönjük az univerzális receptet Radnai Icának!