Ropogós töltött csirkecomb receptje
A töltött csirkecomb egyszerű, gyorsan készülő és finom étel. Saláta, rizs vagy bármilyen burgonya köret is illik hozzá. Akár hidegen is fogyasztható így vendégvárások idején, svéd asztalokra is kitűnő étel. A tölteléket ráadásul kedvünkre variálhatjuk. A csirkemájas töltelék után most egy nálunk kedvésbé ismert, fetás, spenótos töltelékkel töltött mediterrán csirkecomb változatot hoztam.
Ropogós töltött csirkecomb receptje – mediterrán töltelékkel
Hozzávalók
- 4 csirke felsőcomb,
- 100 g feta sajt (vagy más kedvenc sajtod),
- 1 csésze spenót, finomra vágva,
- 1/2 csésze fekete olívabogyó, aprítva,
- 2 gerezd fokhagyma, aprítva,
- 1 teáskanál szárított oregánó,
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint,
- olívaolaj a sütéshez
Mediterrán töltött csirkecomb elkészítése
- Előmelegítjük a sütőt 190 fokra.
- A csirke felső combok bőréből zsebet készítünk bennük. Vigyázzunk, hogy ne vágjuk át teljesen.
- A feta sajtot, spenótot, olívabogyót, fokhagymát és oregánót egy tálban összekeverjük.
- Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
- A csirkecombzsebeket megtöltjük a keverékkel, majd fogvájóval vagy fogpiszkálóval összetűzzük, hogy a töltelék ne essen ki.
- Egy serpenyőben melegítsünk fel olívaolajat közepes hőfokon. A csirkecombokat mindkét oldalukon süssük meg, amíg szép aranybarna nem lesz.
- Helyezzük át a serpenyőt a sütőbe, és süssük további 20-25 percig, vagy amíg a csirkehús teljesen átsül és a sajt olvadt lesz.
- Tálalás előtt hagyjuk pihenni néhány percig, majd tálaljuk kedvenc körettel vagy salátával.
Csirkemájas töltelék töltött csirkéhez
A csirkemájas töltelék alkalmas arra, hogy megtöltsük vele a csirkecombokat, de akár arra is, hogy külön megsüssük és így tálaljuk a sült húsok mellé. A csirkemáj és a finom fűszerek igazán ízletes tölteléket eredményeznek.
Nagyon köszönjük a fotót Bedi Istvánnénak!