Réteges-bögrés almás sütemény
Szerintem annyi almás étel receptet megosztottam már, hogy a réteges-bögrés almás sütemény az egyetlen, ami eddig kimaradt. Pedig ehhez még mérleg sem kell, sőt még a tészta hozzávalóit is elég összekeverni. Nem kell gyúrni, dagasztani.
Réteges-bögrés almás sütemény
Egyszerű és finom, gyorsan elkészíthető almás sütemény.
Elkészítési idő: 20 + 40 perc
Hozzávalók
- 1 bögre búzadara,
- 1 bögre búza finomliszt,
- 1 bögre porcukor,
- 15 g sütőpor,
- 1 kg reszelt alma,
- ízlés szerint őrölt fahéj,
- 100 g vaj.
Elkészítése
Megmostam az almákat és lereszeltem.
Előkészítjük a sütőformát: én egy 28 x 40 cm méretű, magas oldalú tepsit használtam, amit vajjal kikentem és liszttel beszórtam.
A búzadarát, a lisztet, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot összekeverem.
A reszelt almát elkeverem a fahéjjal.
Elkezdjük a rétegezést: a tepsi aljára kerül a száraz réteg (tészta), annyit szórunk a tepsibe, hogy épp eltakarja az alját. Erre kerül egy réteg reszelt alma amit, a kezünkkel kicsit lenyomkodunk. Az almára újabb réteg lisztes keverék, majd alma kerül, végül a sütemény utolsó, legfelső rétegét is rátesszük, ami a lisztes keverék.
A sütemény tetejére vastag lyukú reszelőn hideg vajat reszelünk.
Az elkészült réteges süteményt 200 C-ra előmelegített sütőbe tesszük és 40 perc alatt készre sütjük.
Nagyon köszönjük a receptet Ujvári-Kordics Veronikának!