Magyaróvári szelet receptje

A magyaróvári szelet vagy egyszerűen csak óvári szelet bármilyen húsból készülhet. Bárkinek ajánlom, aki a szereti a szaftos, tartalmas ugyanakkor ízletes húsokat. Elkészítése sem kíván különösebb előképzettséget és mivel sütőben készül, elég időkímélő is.

magyaróvári szelet

Magyaróvári szelet

Hozzávalók

  • 1 kg karaj, ízlés szerint használhatunk helyette pulyka vagy csirke mellet is
  • pirospaprika
  • bors
  • liszt
  • 50 dkg gomba
  • zsír vagy olaj
  • 35 dkg sonka
  • 35 dkg sajt
  • 5 dl tejföl

Elkészítése

  • előkészítjük az alapanyagokat,
  • a sertés húst enyhén kiverjük, a széleit bevagdossuk,
  • a gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk,
  • a sajtból annyi szeletet hagyunk, ahány hússzeletünk van, a többit lereszeljük,
  • összekeverjük a pirospaprikát, a sót, borsot és a lisztet,
  • a megmosott hússzeleteket beleforgatjuk,
  • olajban vagy zsírban kisütjük,
  • a maradék zsiradékban 4-5 perc alatt megpároljuk a gombát,
  • egy tepsit kibélelünk sütőpapírral,
  • szép sorban belepakoljuk a hússzeleteket,
  • a hússzeletekre először tegyünk 1-1 szelet vékony sonkát,
  • a sonkára a kész gombát,
  • a gombára pedig 1-1 szelet sajtot,
  • a tejfölt összekeverjük 2-3 evőkanál reszelt sajttal,
  • a sajtok tetejére kenjük,
  • a tepsit alufóliával lefedjük,
  • előmelegített sütőben kb. 35-40 percig lefedve sütjük,
  • majd levesszük róla az alufóliát, és további 50 percig sütjük, hogy szépen megpiruljon.

Leginkább a párolt rizs illik hozzá köretként. Finom zöld salátát vagy bármiylen savanyúságot adhatunk még hozzá.

Nagyon köszönöm a kitűnő receptet Mészáros Annának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük