Kekszes krémes – sütés nélküli finomság receptje

Kekszes krémes az előrelátók, ugyanakkor a sütést nem igénylő sütik kedvelőinek süteménye. És persze azoké, akik szeretik egyszerű finomságokkal kényeztetni a családot. Nagy előnye, hogy előre elkészíthető, így vendégváráshoz is kitűnő. 

kekszes krémes

Kekszes krémes repectje

A krémet ugyan főzni kell, de a sült tészta helyett háztartási keksz az alapja, így még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá.

Hozzávalók

  • 4 tojás,
  • 6 evőkanál liszt,
  • 5 evőkanál porcukor,
  • 2 vaníliás cukor,
  • 5 dl tej,
  • 25 dkg margarin,
  • 25 dkg porcukor,
  • 1 evőkanál citromlé,
  • csipet só,
  • 2 csomag háztartási keksz.

Kekszes krémes elkészítése

  • a tojássárgákat a liszttel és a tejjel elkeverjük és sűrű krémmé főzzük,
  • a margarint 5 kanál porcukorra és a vaníliás cukrokkal habosra keverjük és a még langyos krémmel (így sokkal simább lesz) összedolgozzuk,
  • a kekszeket langyos tejbe mártjuk (csak egy pillanatra, ne ázzon el),
  • a kekszből egy sort lerakunk egy tepsibe (én gáztepsibe szoktam),
  • rákenjük a krémet és rárakjuk a másik csomag kekszet,
  • ízlés szerint ezt a kekszréteget megkenhetjük nem túl édes, pikáns lekvárral,
  • a tojásfehérjéket a 25 dkg porcukorral, a citromlével, csipet sóval gőz fölött felverjük,
  • a kész habot a kekszre simítjuk.
  • Tetejét ízlés szerint díszítjük kakaóporral, csokireszelékkel

Csak másnap lehet jól szeletelni, amikor a krém már megdermedt, a keksz pedig megpuhult.

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Pethes Juditnak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

2 hozzászólás

  1. Horváth Imréné szerint:

    Tettszik, hogy nem kell sütni a lapot, lehet helyettesíteni a keksszel. Rövidesen ki fogom próbálni, biztos nagyon finom lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük