Kapros-citromos cukkini krémleves
A kapros-citromos cukkini krémleves igazi nyári finomság. Friss, hűsítő ízét jól kiemeli a tetejére kerülő sajtchips. A cukkini termesztése egyszerű, kezdő kertészeknek is bátran ajánlható.
Wolf Márti kérésére közkinccsé teszem a kedvenc cukkini krémlevesünk receptjét.
Kapros-citromos cukkini krémleves hozzávalói
- 1 db vöröshagyma,
- 1 evőkanál vaj,
- 1 db cukkini,
- 1 db burgonya,
- 1/2 liter víz,
- 1 kis csokor aprított kapor,
- 1/2 citrom leve,
- 1 teáskanál cukor,
- 1 dl tejföl.
Kapros-citromos cukkini krémleves elkészítése
- a vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk,
- 1 evőkanál vajon lassú tűzön megpároljuk,
- a cukkinit megmosunk, és ha szép egészséges a héja, nem is kell meghámozni, csak feldarabolni,
- hozzáadjuk a hagymához,
- a burgonyát is hozzáaprítjuk,
- 1/2 liter vízzel felöntjük,
- kb. 20 perc alatt megfőzzük,
- 1 kis csokor aprított kaporral, 1/2 citrom levével, 1 teáskanál cukorral ízesítjük,
- 1 dl tejfölt teszünk hozzá, és az egészet botmixerrel simítjuk,
- sajtchipset teszünk a tetejére,
- jó étvággyal elfogyasztjuk.
Sajtchips elkészítése
- egy teflon serpenyőt felforrósítunk,
- és a közben lereszelt sajttal VÉKONYAN ! megszórjuk,
- 1-2 perc alatt felolvad, folyóssá válik,
- kicsit tovább hagyjuk sülni, amíg enyhén rózsaszín lesz,
- ne ijedj meg, még akkor is folyni fog,
- elzárjuk a tüzet, pár perc múlva megszilárdul,
- tányérra borítjuk, és konyhai ollóval tetszés szerinti darabokra vágjuk,
- ha nem fogyna el a levesbe, akkor rájárunk napközben.
Szinte bármilyen sajtból készíthetjük, én chedárt használtam, mert azt szeretem.
Nagyon köszönjük a receptet Farkas Ancsának!