Juhtúrós, tejszínes penne receptje

Juhtúrós, tejszínes penne egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető fogás. A recept ízlés szerint változtatható, cserélhető benne a fűszer, a juhtúró helyett bármilyen fajta sajt használható. Húsmentes változatban is készíthető.

juhtúrós, tejszínes penne

Juhtúrós, tejszínes penne receptje

„Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, finom fogást, tésztafélét készítettem. A néhány hozzávaló és a fűszerek hozzáadásával tökéletes ebédre, vacsorára. Ízlés szerint változtatható, cserélhető benne a fűszer, a juhtúró helyett bármilyen fajta sajt használható.” – ajánlotta a kitűnő receptet Illésné Nagy Mária.

A penne egy olasz tésztafajta, henger alakú darabokkal, amelyek végét ferdén vágják. A penne az olasz penna= toll többes számú alakja. Amikor ezt a formátumot létrehozták, az akkoriban mindenütt elterjedt töltő- és merítőtoll acélhegyét kívánták utánozni.

A pennét hagyományosan al dente főzik, és alakja miatt különösen alkalmas mártások, például pesto , marinara vagy arrabbiata szószokhoz.

Hozzávalók

  • 50 dkg penne száraztészta,
  • 15 – 20 dkg bacon,
  • 3 dl tejszín,
  • 1 rúd bryndza – 25 dkg juhtúró,
  • só,
  • bors,
  • oregano,
  • bazsalikom,
  • majoránna,
  • chipotle paprika,
  • ízlés szerint reszelt sajt a tálaláshoz.

Juhtúrós, tejszínes penne elkészítése

  • A tésztát sós, ( +1 evőkanál olajos) vízben megfőzzük (al dente) fogkeményre.
  • Amíg fő, egy mélyebb edényben zsírjára sütjük a kockákra vágott bacont, hozzáöntjük a tejszínt.
  • A fűszerekkel ízesítjük, a juhtúrót belerakjuk, miközben olvad, besűrűsödik a tejszínes szósz.
  • Ha nem elég sűrű, lehet hozzá reszelt sajtot adni, az kellően besűríti.
  • Kóstoljunk, sózzunk, fűszerezzünk, ha szükséges.
  • A kifőzött, leszűrt tésztát az ízletes, krémes szószhoz borítjuk, átkeverjük.
  • Forrón tálaljuk, reszelt sajtot szórhatunk rá.

Jó étvágyat kívánok!

Nagyon köszönjük a szuper receptet Illésné Nagy Máriának!

További receptek penne tésztával

A csőben sült sajtos szűzérmék mellé nagyon jól illik a pirított cukkinis penne tészta. A nagyszerű fogás receptjét kellő alapossággal írta le olvasónk, így annak elkészítése a főzésben kevéssé jártasak számára is nyugodtan ajánlható.

Kolbászos-spenótos penne receptet kaptunk Illésné Nagy Máriától. Finomsága mellett nagy erénye, hogy egyszerűen és gyorsan elkészül. Penne helyett másfajta tésztát is használhatunk hozzá.

Nálam mostanában szinte minden úgy készül, hogy nem ragaszkodom az eredeti recepthez, hanem az ízlésem, ízlésünk szerint alakítom. Cukkinis-tejszínes penne is ilyen. Szerintem valamikor egyszer olvastam egy hasonló receptet, aztán magunkra formáltam.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük