Gyümölcssajt almából és lekvárokból

Gyümölcssajt nemcsak birsalmából készülhet. Olvasónk zamatos almából és kész lekvárból készített kényeztető finomsága kipróbálásért kiállt. 

 

Gyümölcssajt

 

Baráth Rozália ajánlása:

“Nagyon a körmömre érett a “munka ! ” …nem lehet halogatni ..a hulló almából és meggy, sárgabarack, őszbarack, otelló szőlő dzsem hozzáadásával finom sajtot készítettem ! …majd ha megköt teszek róla képet! 

Megsütöm a sütőbe az almát, ha kihűl a héját, magját eltávolítom. Felteszem egy nagy lábasba és a kész lekvárokkal összerottyantom. Vastag papírozott, papír dobozban érlelem ruhával letakarva a napon vagy szellős helyen. Pont, mint a birs sajtot ! 

Nagyon köszönjük a kitűnő ötletet Baráth Rozáliának!

Tipp: Épp ahogy a birsalmasajtba, ebbe is nagyon jól illik a rengeteg vitamin és ásványi anyag tartalmú dió.

 

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 59
  •  
  •  
  • 15
  •  
  •  
  • 59
  •  
  •  
  • 15
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennégy + négy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás