Gyümölcssajt almából és lekvárokból
Gyümölcssajt nemcsak birsalmából készülhet. Olvasónk zamatos almából és kész lekvárból készített kényeztető finomsága kipróbálásért kiállt.
Gyümölcssajt
Baráth Rozália ajánlása:
“Nagyon a körmömre érett a “munka ! ” …nem lehet halogatni ..a hulló almából és meggy, sárgabarack, őszbarack, otelló szőlő dzsem hozzáadásával finom sajtot készítettem ! …majd ha megköt teszek róla képet!
Megsütöm a sütőbe az almát, ha kihűl a héját, magját eltávolítom. Felteszem egy nagy lábasba és a kész lekvárokkal összerottyantom. Vastag papírozott, papír dobozban érlelem ruhával letakarva a napon vagy szellős helyen. Pont, mint a birs sajtot !
Nagyon köszönjük a kitűnő ötletet Baráth Rozáliának!
Tipp: Épp ahogy a birsalmasajtba, ebbe is nagyon jól illik a rengeteg vitamin és ásványi anyag tartalmú dió.
Jó étvágyat!
17
17
Nézd meg ezeket is!
Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!
Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!
Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!