Gyümölcssajt almából és lekvárokból

Gyümölcssajt nemcsak birsalmából készülhet. Olvasónk zamatos almából és kész lekvárból készített kényeztető finomsága kipróbálásért kiállt. 

Gyümölcssajt

Gyümölcssajt

Baráth Rozália ajánlása:

“Nagyon a körmömre érett a “munka ! ” …nem lehet halogatni ..a hulló almából és meggy, sárgabarack, őszbarack, otelló szőlő dzsem hozzáadásával finom sajtot készítettem ! …majd ha megköt teszek róla képet! 

Megsütöm a sütőbe az almát, ha kihűl a héját, magját eltávolítom. Felteszem egy nagy lábasba és a kész lekvárokkal összerottyantom. Vastag papírozott, papír dobozban érlelem ruhával letakarva a napon vagy szellős helyen. Pont, mint a birs sajtot ! 

Nagyon köszönjük a kitűnő ötletet Baráth Rozáliának!

Tipp: Épp ahogy a birsalmasajtba, ebbe is nagyon jól illik a rengeteg vitamin és ásványi anyag tartalmú dió.

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizennyolc − 1 =