Elronthatatlan piskóta recept: vizes piskóta
Sokan vizes piskóta néven ismerik az elronthatatlan piskóta receptjét. A recept nagyszerű, elkészítése egyszerű, kezdő konyhatündérek is megbírkóznak vele. A tészta légiesen könnyű, nem esik össze és ennek tényleg nem kell a kukában landolnia. Tortaformában is süthetjük, lekvárral, bármilyen krémmel töltve vagy csokimázzal leöntve nagyon finom.
Vizes piskóta receptje
Kordics-Ujvári Veronika – aki megosztja velünk, hogy készíti – egyszerűen csak „valami”-nek hívja.
Kordics-Ujvári Veronika: „Nem tudom, ki hogy van vele, de kezdő háziasszonyként az egyszerű piskóta sütése, mindig „megviselt”. Soha nem sikerült, mindig vékonyra sült, amit megtölteni végképpen nem lehetett. Egy volt kollégámtól kaptam több éve ezt a kiváló receptet, amit Ő „Valami” néven írt le. Hát igen a „Valami” azóta az én piskótám.
Minden piskótával kapcsolatos süteményhez felhasználhatjuk. Piskótatekercset nem készítettem belőle, én azt nem nagyon szeretem, mert szerintem az nem annyira kiadós. Egy nagyobb családnak több tekercsre lenne szükség, de minden bizonnyal azt is lehet, csak persze azt a nagyobb gáztepsiben.”
Hozzávalók – 28 x 40 cm-es tepsihez
- 30 dkg cukor,
- 4 db egész tojás,
- 1 csomag sütőpor,
- 30 dkg liszt,
- 10 kanál víz,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 1 csipet só.
Vizes piskóta elkészítése
- a tojásokat elkeverem a cukorral és vaníliás cukorral,
- hozzáadom a liszttel elkevert sütőport és a sót,
- hozzáadom a 10 kanál vizet,
- olajozott, lisztezett tepsibe öntöm,
- 200 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm,
Nagyon köszönöm a szuper receptet Kordics-Ujvári Veronikának!
További olvasói vélemények az elronthatatlan piskótáról
Pécsi Valéria Márta: „Talán ez a legegyszerűbb piskóta. Valamiért nekem sem sikerült soha úgy, hogy szétszedem a tojásokat es külön-külön készítem. Ezt én is kipróbálom, hamarosan vendégeim jönnek. A cukrot azt hiszem pótolom mással. Jól néz ki.”
Ruzsinszki Jánosné: „Az olajos piskóta a legegyszerűbb és elronthatatlan, mióta megismertem ezt a receptet csak ez alapján készítek piskótát.”
Csabai Malvina: „Mi úgy nevezzük: vizes piskóta. Nekem ez mindig jobban sikerül. Ez a „valami” jól bevált.”
További piskóta receptek
Csodás találmány a piskóta. Akár tortaformába sütjük, akár vékony lapra a feltekeréshez, számos süteményt készíthetünk belőle. Elég csupán a krémet megváltoztatni és már is egész más édességet kapunk. Wolf Márta elárulja, hogy készül a klasszikus, mindig magasra növő, tökéletes piskóta, amit még az anyukájától tanult.
Egy bevált piskóta recept mindenkor jól jön, vendégvárás vagy családi ünnepek előtt különösen. Illésné Nagy Mária receptjeiben sosem kell csalódni, biztos vagyok benne, hogy az általa leírt piskóta recept is sokaknak kedvére lesz.
Igazi retró és ugyanakkor megunhatatlan sütemény a könnyű piskótatekercs, ami házi baracklekvárral töltve a lefinomabb. A 4 tojásból sütött hagyományos piskóta tésztáját még melegen feltekerjük, hogy felszeletelésnél magkapjuk a csigaformát. A recept egyszerű és gyors, az elkészült sütemény pedig fennséges. Kell ennél több?