Édes, krémes roló készítése
Szilveszter előtt már megosztottam az egyszerű krémmel töltött sajtos roló receptjét. Ugyanabból a tésztából készíthetünk édes változatot is. Itt az édes, krémes roló, az egyszerűen elkészíthető kedvenc.
Édes, krémes roló hozzávalói (12 darabhoz)
- 1 mirelit leveles tészta vagy az előre kinyújtott, sütésre kész változat,
- kúp alakú habroló formák,
- olaj,
- 1 tojás,
- 30 dkg mascarpone,
- 6 dl tejszín,
- kakaópor,
- porcukor vagy édesítőszer,
- kakaódara.
Elkészítése
- ha mirelit leveles tésztát használunk, időben vegyük elő a mélyhűtőből, hagyjuk felolvadni,
- a sütőt melegítsük elő 200 fokra,
- a tésztát nyújtsuk ki vékonyra,
- 2 cm széles csíkokra vágjuk fel,
- a roló formákat pici olajjal kenjük le vékonyan,
- spirál formában kezdjük feltekerni rá a tésztát, úgy hogy kicsit mindig fedje az előző réteget,
- a feltekert rolókat zsírpapírral bélelt tepsire tegyük, egymástól kicsit távolabb,
- kenjük le felvert tojással,
- az előmelegített sütőben süssük szép pirosra (kb. 20 perc),
- ha megsült, vegyük ki a sütőből és rögtön csúsztassuk le a formáról a rolókat, (ha hagyjuk kihűlni, nem fog sikerülni a törésmentes eltávolítás),
- amíg sül, elkészíthetjük a krémet,
- a tejszínt jó keményre felvertem,
- hozzákevertem a mascarponéhoz,
- kakaóporral ízesítettem,
- ízlés szerint porcukrot (porrá őrölt édesítőszert) tettem hozzá,
- habzsákba pakoltam,
- betöltöttem a kihűlt rolókat,
- két végét étcsokis tortadarába forgattam.
Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!
Tipp: Saját magunk is egyszerűen készíthetünk sós és édes desszertekhez egyaránt kitűnő leveles tésztát.