Gyors és extra finom amerikai palacsinta
Az egyszerű és gyorsan elkészíthető ételeket szeretem leginkább. Ha még a hozzávalók is olyanok, amik szinte állandóan megtalálhatók otthon, akkor az maga a csúcs. Hirtelen betoppanó váratlan vendég sem okoz gondot, ha van egy gyors recept. Az amerikai palacsinta ilyen. Gyors, egyszerű és nagyon finom.
Az amerikai palacsinta receptje és fotója Wolf Mártától származik, aki a Facebookon osztotta meg az amerikaiak által leginkább juharsziruppal fogyasztott édesség receptjét. Gyors, egyszerű és mutatós.
Az általunk ismert és szeretett palacsinta alaprecept hozzávalóitól némileg eltérnek az összetevői és kinézete, íze is teljesen más. Bár ugyanúgy olajban sül mind a kettő, az amerikai változat nem olyan vékony tésztájú és nem is göngyöljük fel. Inkább piskótára hasonlít az állaga, mint az általunk ismert palacsintára. Aki kipróbálja, biztos nem fog csalódni benne.
Amerikai palacsinta receptje
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt,
- 1 tojás,
- 150 ml joghurt,
- 2-3 ek cukor, egy kiskanál szódabikarbóna,
- 1,5 dl tej,
- só,
- olaj.
Amerikai palacsinta elkészítése:
- Összekeverni először a lisztet, sót, szódabikarbónát és a cukrot.
- Hozzáadagolni apránként a joghurtot, tojást és a tejet.
- Sűrű tésztát kell kapni!
- Egy nagyobb palacsintasütőben – teflonos – egyszerre négyet sütöttem.
- Pár pillanat egy-egy oldala. Szépen megemelkedik, puha, mint egy piskóta.
- Csak befőttel, vagy friss gyümölcsökkel is fincsi, de nekem most csak egyszerű baracklekvár volt itthon.
Jó étvágyat!