Ropogós tejes kifli házilag

Mi is lenne jobb reggelire, mint a házilag készített, gőzölgő ropogós tejes kifli? Olvasónk elárulta a tökéletes receptet. 

ropogós tejes kifli

Tejes kifli hozzávalói – 8 db kiflihez

  • 35 dkg finom liszt (BL55),
  • 2,5 dkg élesztő v. ennek megfelelő instant élesztő,
  • 2,5 dkg olvasztott margarin,
  • 2,5 dl langyos tej,
  • 1 teáskanál cukor,
  • 1 teáskanál só.

Elkészítése

  • a lisztet összekeverem az élesztővel (én mindig instant formát használok, mert az mindig friss és van itthon – haha) a sóval és a cukorral,
  • ezután beleszitálom a dagasztógép táljába (imádom, karácsonyra kaptam),
  • hozzáöntöm a langyos tejet,
  • beleteszem az olvasztott margarint,
  • lassú fordulatszámmal elindítom,
  • aztán ráadom a 4-es fokozatra,
  • 10 percig nyúvatom,
  • kivétel után kicsit átdagasztom (nem sokat, mert az én csuklóim nem bírják),
  • két cipóra kettévágom,
  • lisztes deszkára teszem,
  • megszórom egy kis liszttel és hagyom egy órát dagadni, ha úgy tetszik, kelesztem,
  • ezután az egyik cipót kerek formájúra, úgy kb. 1 cm vastagra kinyújtom és négybe vágom,
  • ezeket a cikkeket még kinyújtom háromszög formájúra és egyenként feltekerem,
  • ugyanígy teszek a másik cipóval is,
  • sütőpapírra teszem őket,
  • a tetejüket megkenem langyos tejjel,
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt szépen megpirulnak (nekem  elektromos a sütőm van),
  • ha készen vannak, a sütőből kivéve újból megkenem a tetejüket langyos tejjel.

Ha egyszer megcsinálod, meglátod, soha többet nem veszel kiflit boltban. Attól a francos guárgumitól mindig fájt a hasam, hát ettől aztán nem, mert csakis a belevaló van benne!😊😍🌺🥐

Nagyon köszönjük a receptet Barakonyi Marának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük