Rántott cukkini gazdagon
A rántott zöldségek sem lesznek unalmasak, ha időnként egy kicsit megbolondítjuk valamivel a panírt. Rántott cukkini gazdagon nevet adtam a Sinka Erika által megosztott ételnek, mert a belekerülő füstölt sajt és magvak megdrágítják egy kicsit a finom zöldségételt. Viszont ízletesebbé, tartalmasabbá és laktatóbbá teszik, és a kis plusz költség igazán megéri.
Semleges ízének köszönhetően a cukkini minden alapanyaghoz jól idomul, nagyon sokoldalúan felhasználható olcsó zöldségféle. Olcsósága a növény igénytelenségének köszönhető. Szinte semmi gondozást nem igényel. Minden kert tulajdonost arra buzdítok, termesszen cukkinit.
Rántott cukkini gazdagon receptje
Sinka Erika: „Az elmaradhatatlan rántott cukkini
Biztosan mindenkinek megvan a saját receptje, íme az enyém:
Szeletelem a cukkinit: a karikára vágás is nagyon jó, de azt a nagyobb cukkiniknál alkalmazom, olyankot a magházát az alma magozóval vágom ki és nagyon szép kör alakú luk lesz a közepén. Amennyiben kisebb a zöldségünk, akkor csak hosszában szeletelem. nekem a nagyon vékony jön be, olyankor olyan puha és olvadós a cukkini húsa, a panír pedig ropogós!.
Szóval szeletelem, sózom, áll a hűtőben…
Panírozás: lisztes rész + fokhagymapor, bors,
tojásos rész + tejszín + kevés mustár. esetleg
fokhagyma krém, ha a lisztbe nem tettünk!
zsemlemorzsás rész + reszelt füstölt sajt + apróra
vágott napraforgó mag + szezámmag.
Sütés…..
Jó étvágyat!
Nagyon köszönjük Erikának a szuper ötletet!
További ötletek a cukkinihez
A legjobb cukkinis ételek receptjeit gyűjtöttem össze, mert a cukkini egyszerűen nevelhető, olcsó zöldség. Fontos erénye, hogy sokféleképpen felhasználható. Leves, főétel, sőt még sütemény is készíthető belőle. Fagyaszthatjuk vagy akár többféleképpen tartósítahatjuk is.