Kézműves birsalmalikőr készítése házilag
Az egészséges és sokféleképpen felhasználható birsalma hasznosítására most egy igazán rendkívüli receptet osztott meg olvasónk. A kézműves birsalmalikőr jellegzetes aranysárga színét és zamatát hosszú érselés után nyeri el. Már mutatom is az egyszerű receptet!

Kézműves birsalmalikőr receptje
Nagyanyáink aranyalmának becézték az ősz kivételes ajándékát, amit hol birsalmának, hol birskörtének hívnak. A kellemesen édeskés, savanykás birsalma vagy birskörte rengeteg értékes vitamint, ásványi anyagot, ásványi sót tartalmaz.
Nyersen szinte ehetetlen, de főzve annál fenségesebb. A linkre kattintva válogass a legjobb birsalma receptek közül!
Hozzávalók
- 3-4 db. érett, jó minőségű birsalma, kb. 1 kg,
- 1 dl. víz,
- 1,5 liter házi almapálinka, ennek hiányában bármilyen, kevésbé karakteres házi pálinka,
- 0,5 kg kristálycukor
- 1 egész rúd fahéj,
- 2 db szárított csillagánizs,
- citromhéjat nem ajánlom, mert keserűvé válik, még akkor is, ha a fehér részt nem tesszük bele.
Kézműves birsalmalikőr elkészítése
- A birsalmákat megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk. Apróbb darabokra szeleteljük , és egy 3 literes befőttes üveg aljára tesszük.
- Erre ráöntjük a vizet és a pálinkát, majd beletesszük a cukrot és a fűszereket is.
- Kevergetjük, amíg a cukor elolvad, majd lefedve hűvös helyre tesszük.
- Naponta kicsit megrázogatjuk, 3-4 hét alatt gyönyörű aranysárga színe lesz.
- Ha a felszínre került alma darabok megbarnulnak, nem kell aggódni, mert ez nem befolyásolja a minőségét.
- Átszűrjük apró lyukú szűrőn.
- Tiszta üvegbe töltve hagyjuk pár napig ülepedni, felkeverés nélkül palackozzuk.
- Apró díszítést téve rá kitűnő ajándék ünnepi alkalmakra.
- Eredményes likőrkészítést kívánok minden vállalkozónak.
Nagyon köszönjük Visky Katikának a szuper receptet, valamint én személy szerint az ajándékba kapott finom kostolót is!