Epersaláta rukkolaágyon
Az epersaláta rukkolaágyon pikáns ízvilágú, vitamindús saláta, ami különösen jól illik a grillezett húsokhoz, így kert partihoz is szuper választás. Recepetjét olvasónk hozta el nekünk.
Epersaláta rukkolaágyon
„Üdítően finom, frissítő, ízletes salátát hoztam ma Nektek. Ízletes eperrel, de később más aktuális friss gyümölccsel, pl. cseresznyével, meggyel, áfonyával, dinnyével, szőlővel, sárgadinnyével őszibarackkal stb. is elkészíthető. Igaz, pikáns ízvilágú a finom, ress főzőhagymától de nagyon finom, húsok mellé, és főleg grillezéshez ajánlom jó szívvel.” – szóltak Illésné Nagy Mária ajánló szavai az egészséges és finom kora nyári salátáról.
Hozzávalók
- rukkola,
- főzőhagyma,
- eper,
- fetasajt,
- feketebors.
Epersaláta rukkolaágyon elkészítése
- A rukkolát folyó víz alatt lemostam, saláta centrifugában kicsapattam belőle a vizet.
- Egy mélyebb tálaló tányérra rendeztem, a friss, ropogós főzőhagymát kisebb darabokra vágtam, rászórtam a rukkolára, epret feldaraboltam, ez is ment a tányérra.
- A fetasajtot felkockáztam, rászórtam az eperre, fekete borsot őröltem rá.
- Hűtőbe tettem fogyasztásig, az asztalon picit átforgattam a szedőkanállal, hogy kicsit összekeveredjenek a hozzávalók és vele együtt az ízek kiteljesedjenek
- Zöldfűszeres olajat (Vénusz), olívaolajat, sötét szójaszószt kínáltam hozzá.
- Nálunk grillezés alkalmával került az asztalra, mennyei volt a grillezett, fűszeres húsok mellé
- Jó étvágyat kívánok!
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!
További saláta receptek
A nyári melegben és a nagy lakomák után nem kívánunk nehéz ételeket. Ilyenkor kerülnek előtérbe a zöldséges és ételek és a saláták. Azért a húsról sem kell lemondanunk. A csirkés tésztasaláta laktató, finom étel, amit ráadásul hidegen fogyaszthatunk.
A nyárutó saláta a nyár összes ízét, zamatát és napérlelte vitaminját tartalmazza. Friss, üde, ízekben gazdag vitaminbomba. Pontos recept sem kell hozzá, mindenki azt tehet bele amit épp megkíván vagy amit otthon talál.
Nyáron a könnyű ízekre vágyunk és szeretjük kerülni még a környékét is a konyhának. A tonhalsaláta konzervekből készülő laktató és egészséges fogás, amit pár perc alatt összeállíthatunk. A recept egyszerű, de nem kőve vésett, saját szájízünk szerint tovább fűszerezhetjük.