Ínyenc tonhalsaláta, a nyár kedvence

Nyáron a könnyű ízekre vágyunk és szeretjük kerülni még a környékét is a konyhának. A tonhalsaláta konzervekből készülő laktató és egészséges fogás, amit pár perc alatt összeállíthatunk. A recept egyszerű, de nem kőve vésett, saját szájízünk szerint tovább fűszerezhetjük.

tonhalsaláta

Ínyenc tonhalsaláta 🐟🥗🍞🥖 – 6 – 8 személyre

Ismét egy „konyha kerülő” finom fogást ajánlok ebben a forróságban…😉
Nem kis adagot készítettem! 😉
Akár 6-8 ember is jóllakik ekkora mennyiséggel….önmagában, vagy pirítóssal fogyasztva tökéletes fogás, akár főfogásként is fogyasztható. – szól Marika ajánlása.

Hozzávalók

  • 1 csemegekukorica konzerv,
  • 1 vörösbab konzerv,
  • 1 tonhalkonzerv (sós lében),
  • 1 olajoshal konzerv,
  • 2 közepes méretű paradicsom,
  • 1 piros kaliforniai paprika,
  • 1 sárga kaliforniai paprika,
  • 1 krémfehér sajt (25 dkg)m
  • 3 keményre főtt tojás,
  • 2 közepes lilahagyma,
  • fél csokor petrezselyemzöld,
  • 2 evőkanál aprított metélőhagyma (snidling),
  • fél citrom leve,
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint

Elkészítése

  • A tojásokat sós vízben feltesszük főni, 10 percig főzzük, hideg vízben kihűtjük.
  • Előveszünk egy nagyobb méretű, mélyebb tálat.
  • A kukoricát és vörösbabot leszűrjük a levétől, mindkettőt a tálba borítjuk.
  • A sós levet leöntjük a tonhalkonzervekről, egy tányérba borítjuk a halhúst, hozzáadjuk az olajos halat az olajjal együtt.
  • Egy villával kisebb darabokra szétszedjük, ráfacsarjuk a fél citromot, a tálba borítjuk, összekeverjük a kukoricával, babbal.
  • A piros és a sárga kaliforniai paprikákat, paradicsomokat, a lilahagymákat is kisebb kockákra vágjuk. (a feldarabolt paradicsomra egy papírkéztörlőt fektettem, felitattam a levét…nem kell, hogy a salátába sok lé kerüljön)
  • A tálba szórjuk mindet, sóval, őrölt borssal fűszerezzük.
  • Összeforgatjuk, a főtt tojásokat és a krémfehérsajtot kisebb kockákra vágjuk, hozzáadjuk.
  • A felaprított petrezselyemzöldet és a snidlinget rászórjuk, összeforgatjuk az egészet.
  • Célszerű jól lehűteni fogyasztás előtt, így lesz igazán finom!

Tipp: Kínálhatunk mellé ízesítés céljából: olívaolajat, szezámolajat, szójaszószt, piri-piri szószt, jalapeno szószt, citromlevet….stb., ízlés szerint lehet tovább fűszerezni, ízesíteni.
Pirítóssal fogyasztottuk.
Nagyon finom, laktató, kiadós, ízletes saláta.
Jó étvágyat kívánok! 😋

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük