Kávébab keksz, kávé ízben csokiba mártva

Kávébab keksz nagyon mutatós édesség, nem mellesleg kekszhez méltóan nagyon tartós is. A tökéletes ízélmény érdekében külsejét csokoládé fedi. Nem csak a kinézete emlékeztet a kávéra, ízében is magában hordozza a fekete nedűt. 

kávébab keksz

Kávébab keksz

Imádom a kávés édességeket. A sütés nélküliek közül a hamis tiramisu a kedvencem. A sütéssel készülők közül pedig a túrós-kávés szelet és a kapucíner szelet.

A kávébab keksz hamar elkészül, hisz az összeállítása és sütése csupán 30 percet vesz igénybe. Ha beleszámoljuk az egy óra pihenőidőt, akkor sem túl vészes.

Hozzávalók – kb.56 darabhoz

  • 200 g vaj (szoba hőmérsékletű),
  • 150 g kristálycukor,
  • 1 db tojás,
  • 20 g instant kávé.
  • 350 g finomliszt,
  • 200 g csokoládé (ízlés szerint ét-, fehér vagy tejcsokoládé).

Elkészítés

  • Egy tálban elkeverjük a vajat a cukorral amíg homogén masszává nem válik.
  • Ezután adjuk hozzá a tojást és keverjük tovább.
  • Adjuk hozzá az instant kávét és a lisztet.
  • Óvatosan gyúrjuk össze, mert nagyon omlós puha.
  • Dió méretű golyókat formáljunk és tegyük egy tálcára őket.
  • Egy hurkapálcika segítségével középen nyomjunk bele egy mintát jó mélyen, mintha el akarnánk vágni, de mégse. Csak akkor marad meg sütés után is a formája, ha elég mély a vágás.

  • Ha ezzel elkészültünk, akkor tegyük egy órára a hűtőbe pihenni.
  • Előmelegített sütőben 180 C fokon, kb. 12 perc alatt készre sütjük őket.
  • Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Amikor kihűlt akkor vonjuk be az ízlés szerinti olvasztott csokoládéval a tetejét és hagyjuk dermedni.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük