Tejfölös csodasüti – egyszerű és nagyon finom
A tejfölös csodasüti nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető sütemény és ráadásul isteni finom. Egyszerű hozzávaló általában minden háztartásban megtalálhatók, így akkor is jól jön ez a recept, ha gyorsan szeretnénk összedobni valami kényeztetős finomságot.
Tejfölös csodasüti receptje
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt,
- 1 tojás,
- 25 dkg margarin,
- 1 kiskanál szódabikarbóna,
- 10 dkg porcukor,
- 2 evőkanál kakaópor,
- 1 evőkanál tejföl.
Krémhez:
- 1/2 l tej,
- 20 dkg cukor,
- 2 csomag főzős vanília pudingpor,
- 1 vaníliás cukor,
- 1 pohár nagy (450 grammos), 20%-os tejföl,
- 1 pohár kis (150 grammos), 20 %-os tejföl
Elkészítése
- A tejben megfőzzük a két csomag pudingot a cukrokkal.
- Egy evőkanál tejfölt tegyünk félre, az majd a tésztába kell.
- Ha kihűlt a puding, keverjük bele a két pohár tejfölt (Ne felejtsük el kivenni egy kanállal, ami majd a tésztába kell!).
- A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk.
- A tésztát kétfelé osztjuk.
- Az egyik adag tésztát kinyújtjuk, majd zsírozott, lisztezett tepsibe (22×36 cm) terítjük.
- Ráöntjük a krémet, majd a másik kinyújtott tésztalappal befedjük.
- 180 C-os sütőben 40-45 percig, tűpróbáig sütjük.
- Tetejét porcukorral megszórjuk.
Tipp: A tésztába a 25 dkg margarin helyett tehetünk ugyanennyi vajat vagy 20 dkg zsírt is. Így sokkal finomabb és omlósabb lesz a tészta.
Nagyon köszönöm a nagyszerű receptet Pethes Juditnak!