Gesztenyekocka, a habos finomság receptje

A gesztenyekocka ízletes kényeztető finomság, ami látványra sem utolsó. Az alsó sötétbarna piskóta réteget egy ízes gesztenyekrém fedi, majd ezt a hófehér tejszín borítja. Igazi ínyencek tortadarával, csokireszelékkel vagy kakaóporral is megkoronázhatják.

gesztenyekocka

Gesztenyekocka receptje

Hozzávalók

Piskótához

  • 6 tojás,
  • 12 evőkanál porcukor,
  • 1 dl étolaj,
  • 6 evőkanál hideg víz,
  • 12 evőkanál liszt,
  • 1 csipet só,
  • 2 evőkanál kakaópor.

Gesztenyekrémhez

  • 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg),
  • 20 dkg vaj,
  • 15 dkg porcukor,
  • 1/2 rumaroma, vagy 0,5 dl rum, (el is maradhat),
  • 1 csomag vaníliás puding,
  • 3 dl tej.

Tejszínhabhoz

  • 2-3 dl Hulala tejszín, vagy 1 tejszínhabpor,
  • 1 habfixáló és 1,5 dl tej.

Elkészítése

  • a tészta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a piskótát, itt elolvashatod, hogy készíts a piskótát, hogy szép, finom és tökéletes legyen,
  • zsírozott, lisztezett tepsiben a szokásos módon megsütjük, a képen látható piskóta 22×36 cm-es tepsiben készült, így a piskóta réteg kicsit magas lett, lehet kicsit nagyobb tepsiben sütni,
  • a gesztenyekrémhez a cukrot a vajjal, rummal és a gesztenyemasszákkal jól kikeverjük,
  • a pudingot a tejben sűrűre főzzük és ha kihűlt, hozzákeverjük a gesztenyés krémhez,
  • a tejszínt jól felverjük, belerakjuk a fixálót is,
  • ha kihűlt a piskóta, rákenjük a krémet, majd erre a tejszínhabot.
  • A tetejét díszíthetjük kakaóporral, tortadarával is.

Nagyon köszönjük a receptet Pethes Juditnak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük