Barackmag tallér – krémes süti
Barackmag tallér elkészítéséhez nem kell külön sütőforma, elég egy pogácsaszaggató. Sőt barackmagra sincs szükség. Egyszerű és gyors recept, ugyanakkor nagyon finom sütemény.
Barackmag tallér – 52 darab
A barackmag tallér nem onnan kapta a nevét, hogy barackmag kellene hozzá. Igazán nem is tudom honnan ered az elnevezés. Veronika, akitől a recept származik sem írt arről semmit, így ez titok marad.
Hozzávalók
Tésztához
- 28 dkg liszt,
- 20 dkg porcukor,
- 16 dkg darált dió,
- 2 ek kakaópor,
- 2 db tojássárgája,
- 20 dkg margarin.
Krémhez
- 1 db tojássárgája,
- 8 dkg porcukor,
- 2,5 dl tej,
- 40 g vaníliás pudingpor,
- 10 dkg margarin,
- 1 ek rumaroma.
Elkészítése
- A lisztet összekevertem a száraz hozzávalókkal, majd összemorzsoltam a margarinnal. Végül a tojássárgáját is hozzádolgoztam.
- Kinyújtottam lisztezett deszkán, majd pogácsaszaggatóval (kb. 5 cm) korongokat szaggattam és sütőpapíros tepsibe tettem őket. Nem nőnek meg, így lehet őket szorosabban rakni, mint egy ébként a kekszeket. 160 C fokos előmelegített sütőben megsütöttem. Kb. 10-12 perc alatt. Rácson hagytam kihűlni.
- A pudingport a tejjel és a tojássárgájával kivertem, majd sűrű krémmé főztem. Hagytam teljesen kihűlni. A margarint habosra kevertem és a kihűlt krémet is hozzáadtam. Rumaromával ízesítettem.
- Összeragasztottam a korongokat a krémmel. Meghintettem porcukorral. 12 órát állni hagytam, hogy puhuljon.
Nagyon köszönöm a szuper receptet Ujvári-Kordics Veronikának!