Barackmag tallér – krémes süti

Barackmag tallér elkészítéséhez nem kell külön sütőforma, elég egy pogácsaszaggató. Sőt barackmagra sincs szükség. Egyszerű és gyors recept, ugyanakkor nagyon finom sütemény.

barackmag tallér

Barackmag tallér – 52 darab

A barackmag tallér nem onnan kapta a nevét, hogy barackmag kellene hozzá. Igazán nem is tudom honnan ered az elnevezés. Veronika, akitől a recept származik sem írt arről semmit, így ez titok marad.

Hozzávalók

Tésztához

  • 28 dkg liszt,
  • 20 dkg porcukor,
  • 16 dkg darált dió,
  • 2 ek kakaópor,
  • 2 db tojássárgája,
  • 20 dkg margarin.

Krémhez

  • 1 db tojássárgája,
  • 8 dkg porcukor,
  • 2,5 dl tej,
  • 40 g vaníliás pudingpor,
  • 10 dkg margarin,
  • 1 ek rumaroma.

Elkészítése

  1. A lisztet összekevertem a száraz hozzávalókkal, majd összemorzsoltam a margarinnal. Végül a tojássárgáját is hozzádolgoztam.
  2. Kinyújtottam lisztezett deszkán, majd pogácsaszaggatóval (kb. 5 cm) korongokat szaggattam és sütőpapíros tepsibe tettem őket. Nem nőnek meg, így lehet őket szorosabban rakni, mint egy ébként a kekszeket. 160 C fokos előmelegített sütőben megsütöttem. Kb. 10-12 perc alatt. Rácson hagytam kihűlni.
  3. A pudingport a tejjel és a tojássárgájával kivertem, majd sűrű krémmé főztem. Hagytam teljesen kihűlni. A margarint habosra kevertem és a kihűlt krémet is hozzáadtam. Rumaromával ízesítettem.
  4. Összeragasztottam a korongokat a krémmel. Meghintettem porcukorral. 12 órát állni hagytam, hogy puhuljon.

Nagyon köszönöm a szuper receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 193
  • 8
  •  
  •  
  • 193
  •  
  • 8
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × öt =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás