Barackmag tallér – krémes süti

Barackmag tallér elkészítéséhez nem kell külön sütőforma, elég egy pogácsaszaggató. Sőt barackmagra sincs szükség. Egyszerű és gyors recept, ugyanakkor nagyon finom sütemény.

barackmag tallér

Barackmag tallér – 52 darab

A barackmag tallér nem onnan kapta a nevét, hogy barackmag kellene hozzá. Igazán nem is tudom honnan ered az elnevezés. Veronika, akitől a recept származik sem írt arről semmit, így ez titok marad.

Hozzávalók

Tésztához

  • 28 dkg liszt,
  • 20 dkg porcukor,
  • 16 dkg darált dió,
  • 2 ek kakaópor,
  • 2 db tojássárgája,
  • 20 dkg margarin.

Krémhez

  • 1 db tojássárgája,
  • 8 dkg porcukor,
  • 2,5 dl tej,
  • 40 g vaníliás pudingpor,
  • 10 dkg margarin,
  • 1 ek rumaroma.

Elkészítése

  1. A lisztet összekevertem a száraz hozzávalókkal, majd összemorzsoltam a margarinnal. Végül a tojássárgáját is hozzádolgoztam.
  2. Kinyújtottam lisztezett deszkán, majd pogácsaszaggatóval (kb. 5 cm) korongokat szaggattam és sütőpapíros tepsibe tettem őket. Nem nőnek meg, így lehet őket szorosabban rakni, mint egy ébként a kekszeket. 160 C fokos előmelegített sütőben megsütöttem. Kb. 10-12 perc alatt. Rácson hagytam kihűlni.
  3. A pudingport a tejjel és a tojássárgájával kivertem, majd sűrű krémmé főztem. Hagytam teljesen kihűlni. A margarint habosra kevertem és a kihűlt krémet is hozzáadtam. Rumaromával ízesítettem.
  4. Összeragasztottam a korongokat a krémmel. Meghintettem porcukorral. 12 órát állni hagytam, hogy puhuljon.

Nagyon köszönöm a szuper receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenhárom − 1 =