Málnás joghurttorta kekszes alapon
Málnás joghurttorta kekszes alapon receptet osztott meg velünk Illésné Nagy Mária. A sütés nélküli torta kitűnő nyári sütemény.
„Kánikula desszert….
Bármilyen fajta friss gyümölccsel készülhet, ízlés szerint. Én gyönyörű, gurulós málnát használtam hozzá, jól lehűtve a legfinomabb 😋
Egyszerű, nagyszerű, finom sütés nélküli, hűsítő desszert.” – szól Illésné Nagy Mária ajánlója.
Málnás joghurttorta kekszes alapon 🍰
Hozzávalók
- 15 dkg vajas keksz,
- 5 dkg olvasztott vaj,
- 8 dl natúr joghurt,
- 20 gramm étkezési zselatin + 3 dl víz,
- 5 dkg porcukor,
- 3 – 4 tasak vaníliás cukor (ízlés szerint),
- 1 citrom reszelt héjam
- 5 dl tejszín,
- kb. 40 – 45 dkg gyümölcs.
Elkészítése
- A kekszet tegyük késes aprítóba, adjuk hozzá az olvasztott vajat, aprítsuk össze.
- Összekapcsolható, lecsatolható oldalú tortaformát béleljünk ki folpack-kal (legegyszerűbb, ha pici vizet permetezünk a formába, így könnyen odatapad ahová kell 🙂 ) Ezután nyomkodjuk a kekszes alapot a forma aljára.
- A joghurtot mérjük ki egy mélyebb tálba, porcukorral, vaníliás cukorral, reszelt citrom héjával ízesítsük, keverjük össze.
- A zselatint öntsük 3 dl vízbe és melegítsük forralásig, majd hűtsük ki. Öntsük a joghurthoz, alaposan keverjük össze, tegyük hozzá a megmosott és leszárított gyümölcsöket és óvatosan forgassuk össze.
- A tejszínt verjük kemény habbá, végül óvatos mozdulatokkal forgassuk a joghurtos masszába.
Próbáljuk nagy mozdulatokkal végezni a keverést, hogy közben ne törjük össze nagyon a gyümölcsöket 🙂 - Öntsük a kekszes alapra, simítsuk el a tetejét és tegyük a hűtőszekrénybe. Kb. 3 – 4 óra szükséges a tökéletes állag eléréséhez.
- Akár egy éjszakát is tölthet a hűtőben, de ez nagyon nagy kihívás bárkinek….ettől hamarabb szeretné v é g r e megkóstolni mindenki, ugye?! 🙂
- A tortaforma oldalát lecsatoljuk, körben lehajtjuk a folpack-ot (én körben levágtam a torta aljáig) tegyük át egy tálalóra, gyönyörűen szeletelhető a torta.
Jó nassolást, finom falatozást kívánok!
Tipp: ha nagyobb a gyümölcs, célszerű kisebb darabokra vágni, jobban mutat benne.
Nagyon köszönöm a szuper recepetet Illésné Nagy Máriának!