Csokoládés brownie bazsalikomos mascarpone öntettel
Mi lehet jobb, mint egy csokoládés brownie? Két csokoládés bownie bazsalikomos mascarpone öntettel! Még a világ legjobb csokoládés sütijét is megbolondítja a pikáns fűszeres öntet.
Csokoládés brownie bazsalikomos mascarpone öntettel
„Megkívántam egy kis édességet. Csokoládés brawni bazsalikomos mascarpone öntettel. Érdemes az öntettel kezdeni. Ha 1-2 órával előbb készítjük el, jobban összeérik a mascarpone és a bazsalikom íze, finomabb lesz. Itt a recept.”
Brownie hozzávalói
- 12 dkg vaj,
- 10 dkg jó minőségű keserű csoki,
- 12 dkg cukor,
- 4 dkg liszt,
- 1/2 teáskanál sütőpor,
- 4 dkg holland kakópor,
- 2 egész tojás.
Brownie elkészítése
- a vajat a keserű csokival gőz fölött felolvasztjuk, és kihabosítjuk,
- a cukrot, a lisztet, a sütőport és a kakaóport szárazon összekeverjük,
- az elolvadt csokihoz öntjük,
- alaposan összekeverjük,
- beleütjük a 2 tojást,
- az egészet kikeverjük habverővel jó könnyűre,
- egész kicsi tepsibe, vagy kis jénaiba sütőpapírt teszünk, és beleöntjük a masszát,
- 170 fokon légkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, ha belül még egy kicsit folyós.
Bazsalikomos mascarpone öntet
- 25 dkg mascarponét,
- 2 evőkanál porcukorral,
- 2 deci tejszínnel vagy cukrászhabbal jól kikeverjük,
- 1 csokor nagyon apróra vágott friss bazsalikomot teszünk bele,
- jól átkeverjük.
A kockára, vagy tortaformára vágott brownie szelet mellé bőven teszünk az öntetből, és friss bazsalikom levelekkel díszítjük. Rafinált édesség, mert a csupacsoki browni igen izmos, laktató édesség, amit a bazsalikom kellemesen üdévé tesz.
Jó étvágyat hozzá!
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Farkas Ancsának!