Meggyes-mákos vargabéles
A meggyes-mákos vargabéles receptjét ne keresd szakácskönyvben, ezt ugyanis Farkas Ancsa saját ötlet alapján készítette el. Azóta már több ismerősének is ajánlotta, így már többen is tesztelték. Te is köztük leszel?
Meggyes-mákos vargabéles – Ancsa receptje
Farkas Ancsától már több finom sütemény és egyéb étel receptjét megosztottam. De tőle származott például a sós-karamell öntet és a dióból és mogyoróból készülő fahéjas-cukros csemege Mák és meggy imádóknak, mint én is vagyok szerintem ezt is érdemes kipróbálni. Az ihletője, ahogy a nevéből is sejthető, a hagyományos vargabéles volt, ami bár hasonló, nem tévesztendő össze a stíriai metélttel.
„Ez a recept a saját ötletem, ezért is nincs becsületes neve. Persze jópáran ismerik már, mert ismerőseimnek javasolni szoktam az elkészítését.
Gyengén sós vízben kifőzünk szükséges mennyiségű jó minőségű cérnametéltet. Leszűrjük, és összekeverjük cukrozott mákkal.
Veszünk egy tepsit, és aljába terítünk 1/2 csomag réteslapot, vagy leveles vajastésztát.
Rátesszük egyenletes rétegben a mákostésztát, és megszórjuk bőven magozott meggyel.
Ha van, tehetünk rá citromhéjat is. Tetejét beborítjuk a maradék réteslappal, megkenjük tojással, ( nem muszáj) és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Nagyobb kockára vágva, tetejét porcukorral meghintve tálaljuk.
Én gulyásleves, bableves, vagy valami laktatóbb leves után szoktam készíteni, mint a palacsintát vagy a pogácsát.
Jó étvágyat hozzá!”
Nagyon köszönjük a receptet Farkas Ancsának!