Télen virágzó növények a kertben

A télen virágzó növények száma nem túl nagy, de azért aki ügyes, talál olyan növényeket, amelyek virágaikkal télen is megszínezik a kertet. Most öt olyan növényt mutatok, amelyek novemberben elültetve akár már az előttünk álló téli hideg napjain is kiragyognak majd a szürkeségből.

Télen virágzó növények - bangita

Télen virágzó növények a kertben

Az ősz a legmegfelelőbb évszak a növények ültetésére. Gondos tervezéssel egész évben virágzó kertünk lehet. Ilyenkor kell a földbe helyezni a hagymás növényeket, amelyek majd a kikeleti színpompáról gondoskodnak. Szintén ilyenkor érdemes ültetni a gyümölcsfákat, a minden évszakban szép örökzöldeket, valamint a tavasszal és nyáron virágzó cserjéket. És persze a téli virágzású növényeket.

Hunyor

A hunyor, a tél hűvös szépsége fajtától függően akár már novemberben is megmutathatja szépségét és tavaszig díszít virágaival. Igen változatos színekben elérhető a fehértől a zöldön és a lilán át egészen a sötét bordóig.

Télen virágzó növények a kertben - hunyor

Különösen népszerű hunyor fajtája a karácsony rózsájának hívott, gyönyörű fehér virágokkal díszítő fekete hunyor.

fekete hunyor (Helleborus nigra) "Christmas Carol"

Kikeleti bangita

A kikeleti bangita időjárástól függően, már novembertől virágozhat, és egészen áprilisig nyílik. Fehéres rózsaszín színe nagyon kellemes látvány a hideg napokon.

Télen virágzó növények a kertben- kikeleti bangita

Árvácska

Az igénytelen és olcsó árvácskákról minden tavasszal és ősszel ódákat zengek. Nem véletlenül. Ha most ültetjük el, nemcsak ősszel örülhetünk szépségének. A napos hideg napokon is virágzik, aztán tavasszal még meg is bokrosodik és még több színt visz az életünkbe.

virágzó árvácska hóval

Téli jázmin

A téli jázmin (Jasminum nudiflorum) az egyik legkorábban virágzó díszcserje, amelyet cserépbe is ültethetünk, így erkélyen is tarthatjuk. Sárga virágai akár már decemberben üde színfoltot visznek a még kopár kertbe vagy balkonra.

téli jázmin

Japán dérbabér (Skimmia japonica) ‘Rubella’

Japán dérbabér (Skimmia japonica) vagy japán díszbabér árnyéktűrő örökzöld cserje, amely fényes, élénk zöld leveleivel egész évben a kert vagy a balkon éke lehet.

Télen virágzó növények a kertben - Japán dérbabér (Skimmia japonica)

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

3 hozzászólás

 1. Szentivanyié Rajki Magdolna szerint:

  Hunyort pennyben, auchanban, bauhausban lehet venni.

 2. Ezek csodálatosak, de hol lehet szert tenni rájuk, mert ÉN még csak képen láttam Őket, igazábol a kiskertekbe nem!!
  Nekem nagyon tetszenek es a kiskertembe el is férnének, ha tudod Jucókám, hogy hol lehet beszerezni, akkor Nekem kellene!! Árvácskám az volt, de kivittem a temetőbe Édesanyám, Edesapám sirjára, igy most az sincs, de ahhoz hozzájutok ,csak a tőbbihez nem tudom hol lehet venni, mert nagyon jo lenne!!
  Koszonom Jucókám, ha tudsz Nekem segiteni, hogy hol árulják ezeket a csodás novényeket!!!

  • Nagy Jucó szerint:

   Nagyobb kertészetekben, Oázisban, Obiban érdemes keresni ezeket a növényeket ősszel, még most is.
   Sok sikert kívánok hozzá! Jucó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük