Szilvaleves, a kitűnő nyári hűsítő

A nyári őrült forróságban szinte enni sem kíván az ember. Még szerencse, hogy pont ekkor van a gyümölcsszezon és a könnyű, hűsítő ételeknek se szeri, se száma. A szilvaleves igazi hűsítő finomság.  A tetejére kerülő tejszínhab és fahéj nélkül az íze nem csorbul, csak a kalóriatartalma lesz kisebb.

szilvaleves

Ismét Kordics-Újvári Veronika hozta a kitűnő receptet: „Igaz, hogy először volt a testmozgás ( szilvaszedés) az eredmény egy üdítő leves 

Kezdődik a szilvaszezon, nem csak süteményben finom, hanem levest is készítek belőle. Hidegen is nagyon finom, igazi nyári hűsítő finomság.”

Szilvaleves hozzávalói

  • 70 dkg szilva,
  • 2 l víz,
  • 25 dkg cukor,
  • 0,5 l tej,
  • 2 csomag vaníliás pudingpor,
  • 2 csomag vaníliás cukor,
  • 5 db kisebb összetört fahéj,
  • ízlés szerint pár szem szegfűszeg,
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítése

  • A szilvákat megmossuk,
  • egy pár darabot félreteszünk, hogy majd legyen egy kis darabos rész is,
  • a többit meghámozzuk,
  • az edénybe beleöntjük a vizet,
  • majd beletesszük a szilvákat,
  • hozzáadom a cukrot és a citrom héját,
  • ha nem elég édes, utána lehet még ízesíteni,
  • forrás után még 15 percig főzöm,
  • kézi botmixerrel pürésítem,
  • ízesítjük, fahéjjal és szegfűszeggel, én ezeket teafőzőbe teszem, így később könnyebb eltávolítani,
  • közben a pudingport elkeverem a tejben,
  • a pürésítés után hozzáadom a leveshez,
  • beleteszem a felkockázott szilvákat,
  • kb. 10 percig főzöm.

Lehűtve tálaljuk. Tejszínhabbal és rászórt fahéjjal még izgalmasabbá tehetjük.

Nagyon köszönjük Veronikának a receptet!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük