Szilvaleves, a kitűnő nyári hűsítő

A nyári őrült forróságban szinte enni sem kíván az ember. Még szerencse, hogy pont ekkor van a gyümölcsszezon és a könnyű, hűsítő ételeknek se szeri, se száma. A fahéjas szilvaleves igazi hűsítő finomság.  A tetejére kerülő tejszínhab és fahéj el is maradhat, nélkülük az ízéből mit sem veszít, csak a kalóriatartalma lesz kevesebb.

szilvaleves

Ismét Kordics-Újvári Veronika hozta a kitűnő receptet: „Igaz, hogy először volt a testmozgás (szilvaszedés) az eredmény egy üdítő leves.

Ha kezdődik a szilvaszezon, nem csak süteményben finom, hanem levest is készítek belőle. Hidegen is nagyon finom, igazi nyári hűsítő finomság.”

Fahéjas szilvaleves receptje

Hozzávalók

  • 70 dkg szilva,
  • 2 l víz,
  • 25 dkg cukor,
  • 0,5 l tej,
  • 2 csomag vaníliás pudingpor,
  • 2 csomag vaníliás cukor,
  • 5 db kisebb összetört fahéj,
  • ízlés szerint pár szem szegfűszeg,
  • 1 db citrom reszelt héja.

Fahéjas szilvaleves elkészítése

  • A szilvákat megmossuk,
  • egy pár darabot félreteszünk, hogy majd legyen egy kis darabos rész is,
  • a többit meghámozzuk,
  • az edénybe beleöntjük a vizet,
  • majd beletesszük a szilvákat,
  • hozzáadom a cukrot és a citrom héját,
  • ha nem elég édes, utána lehet még ízesíteni,
  • forrás után még 15 percig főzöm,
  • kézi botmixerrel pürésítem,
  • ízesítjük, fahéjjal és szegfűszeggel, én ezeket teafőzőbe teszem, így később könnyebb eltávolítani,
  • közben a pudingport elkeverem a tejben,
  • a pürésítés után hozzáadom a leveshez,
  • beleteszem a felkockázott szilvákat,
  • kb. 10 percig főzöm.

Lehűtve tálaljuk. Tejszínhabbal és rászórt fahéjjal még izgalmasabbá tehetjük.

Nagyon köszönjük Veronikának a receptet!

További hűsítő leves receptek

Ha nyár akkor gyümölcsleves. Nem is értem, hogy maradhattak eddig ki a gyümölcsleves receptek. Most viszont olvasóinknak köszönhetően többet is hoztam.

A görög gyümölcsleves nemcsak isteni finom és hűsítő, de az a hatalmas előnye is megvan, hogy főzni sem kell. A recept nincs kőbe vésve, minél többféle gyümölcs kerül bele, annál finomabb lesz. Nosza ugarjunk is neki, hogy pár óra múlva, jól lehűlve már fogyaszthassuk is.

A nyár nem múlhat el hűsítő gyümölcsleves nélkül. A hagyományos gyümölcslevelesek sűrítésére többnyire valamilyen tejterméket használunk. Olvasónk olyan fűszeres almaleves receptet osztott meg, amibe semmiféle tejterméket nem tett, így ezt tejallergiások is fogyaszthatják. Az almalevest citromos sorbet fagyival koronázta meg, ami szintén szintén tejmentes.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük