Szilvaleves, a kitűnő nyári hűsítő

Ebben az őrült forróságban szinte enni sem kíván az ember. Még szerencse, hogy itt a gyümölcsszezon és könnyű, hűsítő ételeknek se szeri, se száma. A szilvaleves igazi hűsítő finomság. 

 

szilvaleves

Ismét Kordics-Újvári Veronika hozta a kitűnő receptet: “Igaz, hogy először volt a testmozgás ( szilvaszedés) az eredmény egy üdítő leves 

Kezdődik a szilvaszezon, nem csak süteményben finom, hanem levest is készítek belőle. Hidegen is nagyon finom, igazi nyári hűsítő finomság.”

Szilvaleves hozzávalói

  • 70 dkg szilva,
  • 2 l víz,
  • 25 dkg cukor,
  • 0,5 l tej,
  • 2 csomag vaníliás pudingpor,
  • 2 csomag vaníliás cukor,
  • 5 db kisebb összetört fahéj,
  • ízlés szerint pár szem szegfűszeg,
  • 1 db citrom reszelt héja

 

Szilvaleves elkészítése

  • A szilvákat megmossuk,
  • egy pár darabot félreteszünk, hogy majd legyen egy kis darabos rész is,
  • a többit meghámozzuk,
  • az edénybe beleöntjük a vizet,
  • majd beletesszük a szilvákat,
  • hozzáadom a cukrot és a citrom héját,
  • ha nem elég édes, utána lehet még ízesíteni,
  • forrás után még 15 percig főzöm,
  • kézi botmixerrel pürésítem,
  • ízesítjük, fahéjjal és szegfűszeggel, én ezeket teafőzőbe teszem, így később könnyebb eltávolítani,
  • közben a pudingport elkeverem a tejben,
  • a pürésítés után hozzáadom a leveshez,
  • beleteszem a felkockázott szilvákat,
  • kb. 10 percig főzöm.

Lehűtve tálaljuk. Tejszínhabbal és rászórt fahéjjal még izgalmasabbá tehetjük.

Nagyon köszönjük Veronikának a receptet!

  • 44
  •  
  •  
  • 4
  •  
  •  
  • 44
  •  
  •  
  • 4
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

18 + hét =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás