Szilvaleves, a kitűnő nyári hűsítő
A nyári őrült forróságban szinte enni sem kíván az ember. Még szerencse, hogy pont ekkor van a gyümölcsszezon és a könnyű, hűsítő ételeknek se szeri, se száma. A szilvaleves igazi hűsítő finomság. A tetejére kerülő tejszínhab és fahéj nélkül az íze nem csorbul, csak a kalóriatartalma lesz kisebb.
Ismét Kordics-Újvári Veronika hozta a kitűnő receptet: „Igaz, hogy először volt a testmozgás ( szilvaszedés) az eredmény egy üdítő leves
Kezdődik a szilvaszezon, nem csak süteményben finom, hanem levest is készítek belőle. Hidegen is nagyon finom, igazi nyári hűsítő finomság.”
Szilvaleves hozzávalói
- 70 dkg szilva,
- 2 l víz,
- 25 dkg cukor,
- 0,5 l tej,
- 2 csomag vaníliás pudingpor,
- 2 csomag vaníliás cukor,
- 5 db kisebb összetört fahéj,
- ízlés szerint pár szem szegfűszeg,
- 1 db citrom reszelt héja
Elkészítése
- A szilvákat megmossuk,
- egy pár darabot félreteszünk, hogy majd legyen egy kis darabos rész is,
- a többit meghámozzuk,
- az edénybe beleöntjük a vizet,
- majd beletesszük a szilvákat,
- hozzáadom a cukrot és a citrom héját,
- ha nem elég édes, utána lehet még ízesíteni,
- forrás után még 15 percig főzöm,
- kézi botmixerrel pürésítem,
- ízesítjük, fahéjjal és szegfűszeggel, én ezeket teafőzőbe teszem, így később könnyebb eltávolítani,
- közben a pudingport elkeverem a tejben,
- a pürésítés után hozzáadom a leveshez,
- beleteszem a felkockázott szilvákat,
- kb. 10 percig főzöm.
Lehűtve tálaljuk. Tejszínhabbal és rászórt fahéjjal még izgalmasabbá tehetjük.
Nagyon köszönjük Veronikának a receptet!