Sós-diós vendégváró falatok receptje

A sós-diós vendégváró falatok az egyik kedvenc sós süti, amit rendszeresen készítünk. A napokig elálló rágcsa megunhatatlan, nagyon jó vendéglátáshoz, partikra, házi bulikra, borkóstolókra, ugyanis nagyon jól felszívja az alkoholt. Nem mellesleg pedig nagyon finom. A tetéjén a dió is sült íz kap és nagyon finommá válik. De szezámmag, mák, napraforgó vagy akár sajt is kerülhet a tetejére. Mutatom is a receptet!

Sós-diós vendégváró falatok

Sós-diós vendégváró falatok receptje

Hozzávalók

Tésztához:

  • 20 dkg liszt,
  • 20 dkg margarin,
  • 2 dl tejföl,
  • só ízlés szerint (jó sósan a legfinomabb, nyersen megszoktam kóstolni, akkor jó, ha jól kiérzik belőle a só)

Tetejére:

  • dió,
  • 1 tojás a megkenéshez

Sós-diós vendégváró falatok elkészítése

  • a lisztet, a margarint, a tejfölt és a sót összekeverjük és alaposan összedolgozzuk,
  • érdemes megkóstolni, akkor lesz finom, ha ekkor jól érződik a sós íz,
  • a tésztát egy éjszakára hűtőbe tesszük pihentetni,
  • másnap a tésztát kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk,
  • megkenjük a tojással,
  • kis kockákra vágjuk,
  • majd olajjal kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük,
  • a kocka méretétől függően egy fél vagy egy negyed diót helyezünk a tojásos tésztára,
  • 160-180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

+2 Tipp

A dió helyett a tetejére tehetünk sajtot, mákot, szezám- vagy bármilyen más ropogós magot.

Hosszabb időre is a hűtőben maradhat. Ha 24 órán túl szeretnénk tárolni a tésztát, akkor már nem elég a hűtő normál részében tartani. Viszont nyugodtan lefagyaszthatjuk.

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük