Rozslisztes mézeskalács receptje
Rozslisztes mézeskalács receptje nyúlfarknyi. Kevés hozzávalóból, egyszerűen és gyorsan készül. Aztán pedig gyorsan fogy. Természetesen a rozslisztes mézeskalácsot is tetszés szerint díszíthetjük.
Rozsliszt használata
A rozsliszt rozsból készült őrlemény, elsősorban kenyerek sütéséhez használatos. A rozs sikértartalma alacsonyabb a búzáénál, így a rozslisztből vagy rozsliszttel készült kenyér jóval tömörebb állagú lesz. Ez ellensúlyozható, ha búzaliszttel vegyesen használjuk, vagy sikért adunk hozzá.
Kenyér mellett a rozslisztet hazsnálhatjuk még pogácsa, mézeskalács vagy keksz készítéséhez. Ízvilága remekül párosítható dióval, napraforgómaggal vagy kardamommal. A rozsliszt több folyadékot vesz fel, ezért a tésztája készítéskor ragacsosabb.
Ahány ház, annyiféle mézeskalács. Van aki az azonnal puha, illatos süteményt imádja, míg mások, többek közt én is a ropogós változatra esküsznek. Az utóbbi években már egészségesebbnek tartott változatok is megjelentek. Most a legjobb mézeskalács receptek közül válogattam, a képre kattintva el is érheted ezeket.
Rozslisztes mézeskalács készítése
Sinka Erikától kaptuk a kitűnő ötletet.
„Szerintem mindenkinek megvan a maga jól bevált mézes-receptje….
Azért leírom, hátha valaki frissíteni szeretné a sajátját?!
Hozzávalók
- 120 g méz,
- 50 g cukor,
- 50 g vaj,
- 250 g világos rozsliszt,
- egy evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék,
- fél csomag sütőpor,
- 1 tojás.
🧡🧡🧡
Rozslisztes mézeskalács elkészítése
- 120 g mézet,
- 50 g cukrot,
- 50 g vajat összemelegítünk,
- 250 g világos rozslisztet, egy evőkanál mézeskalács fűszerkeverékkel, fél csomag sütőporral és egy egész tojással összemorzsolunk,
- majd megy hozzá a fenti mézes cucc.
- Összegyúrjuk.
- Én napokig (3-4) hagyom állni folpackban, szerintem jót tesz neki!
- 160 fokon 15 percig sütöm. Nagyon hamar sül!!!
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Sinka Erikának!
Természetesen a rozslisztes mézeskalácsot is tetszés szerint díszíthetjük.
További hasonló sütemény receptek
A négy magvas keksz házilag Sinka Erika olvasónk kedvenc reggeli csemegéje. Kenyér helyett ezt a sokkal egészségesebb kekszet fogyasztja vajjal, lekvárral, almával vagy joghurttal. Reggelire, vacsorára is kitűnő választás. Szépen becsomagolva akár karácsonyi ajándéknak is kitűnő.
Ahány ház, annyiféle mézeskalács. Van aki az azonnal puha, illatos süteményt imádja, míg mások, többek közt én is a ropogós változatra esküsznek. Az utóbbi években már egészségesebbnek tartott változatok is megjelentek. Most a legjobb mézeskalács receptek közül válogattam.