Répatorta recept egyszerűen
A Sinka Erikától érkezett répatorta recept leírásához nem volt szívem hozzányúlni. Magam részéről szeretem, ha a hozzávalók külön le vannak írva, hogy azokat előre odakészítsem. Erika szavaiból úgy vettem ki, hogy ő sokkal spontánabb módon áll neki a sütésnek, így változatlanul teszem közzé a receptet.
Répatorta recept
🥕Már nagyon régóta szerettem volna répatortát sütni, de valahogy ez mindig meghiúsult, mivel úgy gondoltam, hogy érződik a répa íze (bár én kedvelem, de a gyerekek nem igazán) , száraz lesz….
🥕Most viszont sok sárgarépa halmozódott fel a hűtőszekrényemben, valamit kellett vele csinálni! Fantáziámat megmozgattam és az eredeti receptet átalakítottam a saját formámra.
Én nem szeretem a recepteket úgy közölni, hogy: mossuk meg, tisztítsuk meg, vegyünk elő egy ilyen-olyan tálat….
Elvész benne a lényeg! Hiszen mindenki a saját ízlésére fogja átalakítani az adott sütemény receptjét.
Tegyetek ti is így!
Én a következők szerint készítettem!
🥧2 tojás sárgája + 100 g cukor (ezt lehet helyettesíteni a te általad kedvelt édesítőszerrel)
ebbe keverünk óvatosan, lassan 100 ml olajat.
🥧majd a száraz hozzávalókat (100 g liszt, 75 g darált napraforgómag, esetleg dió, mogyoró, mandula, de ezek ugye jóval drágábbak! fél csomag sütőpor, 1 kávéskanál szódabikarbóna,1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék, 1 kávéskanál citromhéj, mehet bele citromlé is, úgy pikánsabb az íze)
🥧majd 230 g apróra reszelt sárgarépa (nem nyomtam ki a levét, elbírja a süti állaga.
🥧 Legvégén óvatosan beleforgatjuk a 2 tojás fehérjének a felvert habját.
A tepsi mérete: 20 cm x 26 cm.
Légkeveréses sütőben, kb 30-40 perc alatt, 150 fokon sütöttem.
Ha kihűlt mascarponeval, lekvárral is meg lehet kenni, ki mit szeret, de csak egyszerűen porcukorral is megszórhatod.
Jó étvégyat!
Nagyon köszönjük a receptet Sinka Erikának!