Répatorta recept egyszerűen

A Sinka Erikától érkezett répatorta recept leírásához nem volt szívem hozzányúlni. Magam részéről szeretem, ha a hozzávalók külön le vannak írva, hogy azokat előre odakészítsem. Erika szavaiból úgy vettem ki, hogy ő sokkal spontánabb módon áll neki a sütésnek, így változatlanul tezsem közzé a receptet. 

répatorta recept

Répatorta recept

🥕Már nagyon régóta szerettem volna répatortát sütni, de valahogy ez mindig meghiúsult, mivel úgy gondoltam, hogy érződik a répa íze (bár én kedvelem, de a gyerekek nem igazán) , száraz lesz….

🥕Most viszont sok sárgarépa halmozódott fel a hűtőszekrényemben, valamit kellett vele csinálni! Fantáziámat megmozgattam és az eredeti receptet átalakítottam a saját formámra.

Én nem szeretem a recepteket úgy közölni, hogy: mossuk meg, tisztítsuk meg, vegyünk elő egy ilyen-olyan tálat….

Elvész benne a lényeg! Hiszen mindenki a saját ízlésére fogja átalakítani az adott sütemény receptjét.

Tegyetek ti is így!

Én a következők szerint készítettem!

🥧2 tojás sárgája + 100 g cukor (ezt lehet helyettesíteni a te általad kedvelt édesítőszerrel)

ebbe keverünk óvatosan, lassan 100 ml olajat.

🥧majd a száraz hozzávalókat (100 g liszt, 75 g darált napraforgómag, esetleg dió, mogyoró, mandula, de ezek ugye jóval drágábbak! fél csomag sütőpor, 1 kávéskanál szódabikarbóna,1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék, 1 kávéskanál citromhéj, mehet bele citromlé is, úgy pikánsabb az íze)

🥧majd 230 g apróra reszelt sárgarépa (nem nyomtam ki a levét, elbírja a süti állaga.

🥧 Legvégén óvatosan beleforgatjuk a 2 tojás fehérjének a felvert habját.

A tepsi mérete: 20 cm x 26 cm.

Légkeveréses sütőben, kb 30-40 perc alatt, 150 fokon sütöttem.

Ha kihűlt mascarponeval, lekvárral is meg lehet kenni, ki mit szeret, de csak egyszerűen porcukorral is megszórhatod.

Jó étvégyat!

Nagyon köszönjük a receptet Sinka Erikának!

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy − kettő =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás