Rántott padlizsánszendvics receptje

A rántott padlizsánszendvics egy finom salátával könnyű fogás, amit még gyerekek is hajlandóak megenni. Olvass tovább és tudd meg, hogy készül az egyszerű és nagyszerű, húsmentes szendvics.

rántott padlizsánszendvics

Rántott padlizsánszendvics receptje

A padlizsán, vagy másik nevén tojásgyümölcs Dél-Kelet Ázsiából származik. Nálunk a lila színű a legelterjedtebb, de létezik fehér, zöld és sárga, sőt csíkos változata is.

Sokoldalúan felhasználható: kínálhatjuk előételként és főételként egyaránt, grillezve, sütve, serpenyőben készítve.

Vásárláskor feszes, fényes és kemény húsú padlizsánt válasszunk.

A padlizsán rendkívül értékes tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz, miközben energiaértéke kicsi, magas víztartalma miatt. Fogyókurákban is ajánlott.

Illésné Nagy Mária sorai: „Különleges ízvilágú fogást ajánlok figyelmetekbe.
Pontosan annyira finom, mint ahogy kinéz….érdemes és könnyű elkészíteni! 

Hozzávalók

  • 1 zsenge padlizsán,
  • főtt sonka,
  • füstölt Edami sajt,
  • só.

Panírozáshoz:

  • liszt,
  • tojás,
  • zsemlemorzsa.

Sütéshez:

  • olaj

Rántott padlizsánszendvics elkészítése

A padlizsánt úgy szeleteljük, hogy a két szelet közötti részt 3/4 részig vágjuk be (lásd, a fotón).

rántott padlizsánszendvics

Ezután alját, tetejét és a két szelet közötti részt is besózzuk, majd felállítjuk, hogy kicsepegjen a leve.

Főtt sonka és sajtszeletet fektetünk a vágásba, bepanírozzuk és közepesen forró olajban kisütjük. Papírszalvétára kiszedjük, lecsepegtetjük.

Ha kisült, tetszőleges körettel vagy egy könnyű salátával körítve kínáljuk.

Tipp a salátához: 
Jégsalátát darabokra tépkedtem, cikkekre vágott paradicsomot és pár szem szőlőt tettem rá, sóztam, kevés friss borsot őröltem, mogyoróolajjal meglocsoltam.

Jó étvágyat kívánok!

Nagyon ksözönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük