Rakott karfiol – egyszerű és finom

A rakott karfiol a többi zöldséges rakott ételhez hasonlóan igen kedvelt és laktató. Ha az egyik receptjét ismerjük, akkor nyert ügyünk van, mert mindegyik egy kaptafára készül.

Rakott karfiol

Hozzávalók

  • egy közepes nagyságú karfiol,
  • 30 dkg darált hús, (lehet disznó, pulyka vagy csirkemell is),
  • fél bögre rizs,
  • zsír vagy olaj,
  • só,
  • bors,
  • 1 fej vörös hagyma,
  • só,
  • bors,
  • 1 evőkanál őrölt piros paprika
  • 3-4 dl tejföl
  • reszelt sajt.

Elkészítése

  • a karfiolt megtisztítjuk és rózsáira szedjük,
  • gyengén sós vízben roppanósra főzzük,
  • egy nagy serpenyőbe kevés olajon megdinszteljük a fej apróra vágott vöröshagymát,
  • hozzáadjuk a darált húst, ezt is zsírjára dinszteljük, 
  • sózzuk, borsozzuk,
  • ízlés szerint hozzáadjuk a paprikát is,
  • közben a rizst is megpároljuk,
  • ha a hús is és a rizs is megfőtt, egy nagyobb jénaiba, vagy magasabb falú tepsibe lerakunk egy sor karfiolt,
  • elegyengetjük rajta a rizst,
  • megszórjuk őrölt borssal,
  • rátesszük a húst,
  • arra a többi karfiolt.
  • meglocsoljuk jó bőven tejföllel, és mehet a sütőbe,
  • mivel semmi sem nyers, addig sütjük, amíg a tejföl kezd összeállni, addigra az ízek is összeérnek,
  • végül megszórjuk kevés reszelt sajttal, és visszatoljuk a sütőbe pár percre, hogy a sajt szép rózsaszínre süljön,
  • tálaláskor még adhatunk hozzá tejfölt.

Jó étvágyat hozzá!

Ha kicsit más ízekre vágysz karfiolból, akkor ajánlom figyelmedbe a zöldfűszeres, sonkás-sajtos rakott karfiolt és a csőben sült egész karfiolt.

Nagyon köszönöm a receptet Farkas Ancsának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük