Pudingos eperkocka receptje

A pudingos eperkocka nagyon finom és mutatós sütemény, ami egyszerű recept alapján készül. Érdemes egy-két nappal előbb elkészíteni, mert nagyon jót tesz neki, ha hagyjuk jól összeérni az ízeket.

pudingos epertorta

Pudingos eperkocka receptje

„Pudingos eperkocka névre hallgat ez a finom sütemény 😋🍓
Anyák napjára sütöttem, családom legnagyobb örömére 🥰 ❤️
A nemrégen, Jucó által megosztott Epres spiráltorta ennek a receptnek a tovább fejlesztett változata (az is tőlem származik).
Mutatós, nagyon finom, érdemes előre elkészíteni, 1 – 2 napos várakozás, hűtés nagyon jót tesz neki.” – ajánlotta figyelmünkbe a finom és mutatós sütemény receptjét Illésné Nagy Mária.

Hozzávalók

Tésztához:

  • 8 db tojás,
  • 8 evőkanál kristálycukor,
  • 8 evőkanál liszt,
  • 1 mokkáskanál sütőpor,
  • 1 evőkanál natúr kakaópor,
  • 2 evőkanál tej.

Krémhez:

  • 3 csomag (főzni való) eper ízű pudingpor,
  • 8 dl tej,
  • 20 dkg vaj,
  • 20 dkg porcukor,
  • 50 dkg eper.

Tetejére:

  • fél- 1 tábla (10 dkg) étcsokoládé (lehet eperrel díszíteni)

Pudingos eperkocka elkészítése

  • Különválasztjuk a tojásokat, a fehérjét keményre verjük a fele (4 kanál) cukorral, a sárgáját pedig a többi cukorral habosra keverjük.
  • A lisztet elkeverjük a sütőporral, két részletben a tojásos masszához adjuk, felváltva a fehérjével.
  • Óvatosan összeforgatjuk, majd kétfelé osztjuk. Az egyikhez a kakaót + a 2 evőkanál tejet hozzákeverjük.
  • Nagy méretű gáztepsit zsírpapírral kibéleljük, a natúr masszát elkenjük a tepsiben.
  • Erre rácsorgatjuk a kakaós masszát.
  • Fogunk egy fakanalat és a végével néhány helyen „belekeverünk”, hogy a masszák elkeveredjenek egymással (márványos mintája lesz).
  • 180 fokos sütőben, 15-20 percig sütjük.
  • Kivesszük, kiborítjuk, lehúzzuk róla a zsírpapírt, hűlni hagyjuk.
  • Megfőzzük a pudingot, kihűtjük.
  • A vajat a cukorral habosra keverjük, először a kihűlt pudingot elektromos habverővel simára keverjük (csomómentesre), majd hozzáadjuk a habosra kevert cukros vajat.
  • Az epret megmossuk, felvágjuk, daraboljuk és belekeverjük a krémbe.
  • A kihűlt tésztalapot tepsibe vagy tálcára helyezzük és hosszában kettévágjuk.
  • Egyik felére rákenjük a krémet, ráfektetjük a másik tésztalapot, a márványos felével felfelé és picit megnyomogatjuk.
  • Gőz fölött felolvasztjuk az étcsokit és átlósan, tetszőlegesen mintákat csorgatunk a tésztára.
  • Amíg folyós állagú a csoki, ha szeretnénk feldarabolt (negyedelt) eperdarabokat rakhatunk rá díszítésként. Mehet a hűtőszekrénybe.

Tapasztalat: – sokkal, de sokkal finomabb lesz ha 1 – (2) éjszakán át áll, hűl a hűtőben, mert kicsit megpuhul a piskóta, és így lesz igazán tökéletes állagú! Érdemes türelmesnek lenni… 😉
Recés pengéjű késsel könnyebb felvágni….gyönyörűen látszik a márványozott piskóta mintája….

Tipp: lehet fordítva is elkészíteni….alulra önteni a kakaós masszát, erre jön a natúr, mintázás…a végeredmény alul kakaós egybefüggő a tészta.
Ha kettévágjuk hosszában, a kakaós fele kerüljön a tetejére így rá fehér csokit olvasztva egy teljesen más megjelenésű (de ugyanolyan finom) süteményt kapunk.
Az eredeti recept is így ajánlotta, kinek hogy tetszik, lehet választani….innen már csak egy lépés az epres spiráltorta és az is egy mutatós, mennyei finomság
Tiétek a döntés!

Az epres spiráltorta kitűnő epres finomság. A mutatós, izgalmas és nem utolsó sorban nagyon finom tortával a család minden tagját levehetjük a lábáról.

Nagyon finom, készítsétek el! 😉

Jó sütögetést kívánok! 🤩

Az alaprecept egy régebbi Príma Konyha számból való (2012/6), kicsit változtattam rajta, szerintem előnyére… 😊

Nagyon köszönjük a szuper receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük