Pirított szűzérmék fűszeres-póréhagymás raguval
A sokoldalúan felhasználható szűzérmére hoztam egy újabb egyszerű és gyors receptet. A pirított szűzérmék fűszeres-póréhagymás ragu borítást kaptak, amit tejszín tett szaftos állagúvá. Burgonya krokettel tálalva vált fenséges fogássá.
Pirított szűzérmék fűszeres-póréhagymás raguval
„Könnyen elkészíthető, ízletes fogást ajánlok a sokoldalúan felhasználható szűzpecsenyéből.
A ragut, az önmagában is finom, egyedi ízű póréhagymával tettem még ízletesebbé, a tejszín pedig megadta a kellően szaftos állagát….krokettal kiegészítve, tökéletes fogás.
Jó étvágyat kívánok! ” – ajánlotta figyelmünkbe Illésné Nagy Mária a szuper fogást.
Hozzávalók: (2 személyre)
1 közepes szűzpecsenye
1 evőkanál olívaolaj
2 dkg vaj
só, frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint.
raguhoz:
5 dkg csíkozott bacon
fél szál kolbász (Gyulai)
1 szál póréhagyma, zöld részével együtt
1 teáskanál magos mustár
2 dl tejszín.
Pirított szűzérmék fűszeres-póréhagymás raguval elkészítése
- A szűzpecsenyét megmossuk, papírkéztörlővel leitatjuk róla a vizet, eltávolítjuk az ínszalagokat.
- 2 ujjnyi vastag darabokra vágjuk, a tenyerünkkel vagy a kés lapjával megnyomjuk, megütögetjük.
- Sóval, borssal megszórjuk, így hagyjuk állni a sütésig.
- Célszerű elkezdeni a köret, jelen esetben a krokett sütését…
- A raguhoz egy mélyebb serpenyőbe rakjuk a bacont, amikor zsírjára kezd sülni, hozzáadjuk a szeletelt kolbászt. Együtt sütjük, – jó ha a kolbász zsírja is kisül. A megmosott póréhagymát karikákra vágjuk, hozzákeverjük. Addig sütjük, amíg már kezd kissé puhulni, kissé összeesik.
- Sóval, őrölt fekete borssal fűszerezzük.
- Felöntjük a tejszínnel, 1 teáskanálnyi magos mustárt adunk hozzá, kevergetve forraljuk, besűrítjük.
- Kóstolunk, ízesítünk ha szükséges.
- Ha elkészültünk a raguval….és kisült a krokett is… ☺️
- Egy nagy méretű edényben olajat, vajat olvasztunk, ha jó forró, belerakosgatjuk a szűzérméket.
- Erős tűzön, lefedve 2-2,5 percig pirítjuk, megfordítjuk, szintén 2 – 2,5 percig sütjük.
- Lekapcsoljuk alatta a lángot, lefedve pihentetjük amíg megterítünk.
- Tányérra rakjuk a krokettet, mellé rakosgatjuk a kisült, pihentetett húst, ráhalmozunk a szaftos raguból.
- Ízekben gazdag, laktató, finom fogás.
Jó étvágyat kívánok! 😊
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!