Őszibarack-banán lekvár alkoholosan
Egy jó házi lekvár igen sokoldalúan használható. A boltban kapható, többnyire gyümölcsöt csak nyomokban tartalmazó lekvár a nyomába sem ér az otthon készítettnek. Elég csak kimondani, őszibarack-banán lekvár alkoholosan és máris csorog a nyálunk. Már mutatom is az egyszerűen elkészíthető őszibarackos, banános lekvár receptjét, amit még egy kis alkohollal is megbolondíthatunk.
Házi lekvár, a legunhatatlan
A saját termesztésű gyümölcsből főzött sűrű lekvároknak nincs párja. A csupa gyümölcs édesség jól tartósítható, így egész évben élvezhetjük a zamatos gyümölcsök ízét. Sütemények alapanyaga lehet, kalácsra, kenyérre, pirítósra kenve fenséges reggelit kapunk. Csak önmagában is kanalazhatjuk, időnként jól esik a fenséges, kényeztető nyalánkság.
Amikor tavaly megkóstolhattam Sinka Erika isteni cukor nélküli birsalma lekvárját, éreztem benne Erika növényszeretetét és természettiszteletét. Bár előzőleg elképzelni sem tudtam, a különleges ízesítők miatt egyáltalán nem hiányzott belőle a cukor. A most készített alkoholos őszibarack-banán lekvárjának receptjét és fotóját látva magam is kedvet kaptam a szintén cukor nélküli változat elkészítéséhez. A tettekig még nem jutottam… Még az is lehet, hogy Te is megelőzöl.
Őszibarack-banán lekvár alkoholosan Sinka Erika módra
„Újabb lekvár készült, ahogy a címkén is látszik, banán és őszibarack, az elmaradhatatlan alkohollal. A párom vajas pirítósra keni, én csak úgy magában. Szigorúan csak délelőtt!
Sajnos dekára, kilóra nem mértem, de kb. a mennyiség 1/3-ad része a banán, a többi őszibarack. Cukor nincs benne, csupán mézeskalács fűszerkeverék, vaníliás cukor, brandy… mindegyik ízlés szerint. Kóstolgasd! Én is azt tettem, azt nem mondom, hogy berúgtam, de akkor jó, amikor mindegyik ízt lehet érezni! Sok sikert!”
Nagyon köszönöm Sinka Erikának a receptet!
Jó étvágyat!
További alkoholos házi lekvár receptek
A szilvalekvár vörösborral receptet ki más oszthatta volna meg velünk, mint Sinka Erika, az alkoholos lekvárok, gyönyörű fotók és a kertkialakítás specialistája. Erika már elárulta, hogy készül a szilvalekvárral rummal, az őszibaracklekvár banánnal alkoholosan. Íme itt a szilvalekvár hagyományosan vörösborral receptje.
A szilvalekvár rummal meglehetősen jól hangzik. A szilvalekvár az egyik legfinomabb gyümölcsíz, a szilva édessége miatt hozzáadott cukorra sincs szükség, a rum viszont megbolondítja az amúgy is fantasztikus ízt.
Szia Jucó,
Hagyományos, főzős, melegdunsztos technikával tartósítja Erika, vagy valami tartósítóval? Vagy annyi brandy-vel, ami magában tartósít? 😉
Kiss Ica
Szia Ica!
Az Erika befőzőautomatát használ, ami teljesen csírátlanít és tartósít. Hagyományosan készítve szerintem a brandy mellett nem árt egy kis tartósítószer.
Sok sikert hozzá!
Jucó