Ilyen óriásira nőtt virágokat még nem láttál

A természet csodákra képes. Óriási csodákra. Néha csak ámulunk, hogy a saját kertünkben is milyen rekord magasságú óriási virágok nőnek. Egy három méterig magasodó napraforgó mellett állva joggal érezzük azt, hogy az élővilág egy különleges darabja költözött be hozzánk. Az olvasók most olyan ritkaság számba menő növényet mutattak a kertjükből, amelyeknek hatalmas termetük okán a guinness rekordok könyvében is megállnák a helyüket. Te láttál már ilyen hatalmasra nőtt példányokat?

Óriási virágok az olvasóknál

Az interneten sok mindent láthatunk. Nagyon sok fotót találunk különleges vagy épp rekordméretű növényekről is. Ezekre rácsodálkozunk, pedig nagyon sok a kamufotó is ezek között. Nagyon sok a szemfényvesztő, manipulált tartalom.

Megnyugtathatlak, hogy ebben a bejegyzésben bemutatott fotók mindegyike valódi növényekről készült. Az óriási virágok a valóságban is ilyen nagyok, nem trükközés eredményeként látod rekordméretűnek a virágokat. Semmi szélhámosság, semmi photoshop.

Nézzük hát az olvasói leg-leg virágokat!

Bába Barbara: „Szinte teljes pompában a lepkeorchideám. 62 virág + 9 bimbó. Utoljára mért magasság 114 cm

Szabó Krisztinné Magdolna: „Virágzik a szerelem, akarom mondani a szerelemvirágom. Nem tudom úgy fényképezni, hogy beleférjen 16 óriás tenyérnyi virág.

Nagyné Almádi Judit: „Nem tudom én vagyok kicsi, vagy a liliomom lett nagy.

Link Gábor: „Az idén is jól megnőtt a liliomom. Több mint 2,7 méter a magassága.”

Balogh Anita: „Kaktuszom tüskéi nem is látszanak, teljesen beborították a virágok.”

Kékesi Éva: „Még mindig gyönyörű az orchideám.”

Kordics-Ujvári Veronika: „A „málna fa” közel 2 méter magas :-)”

Kraksner Erika: „Barátnőmnél hat éves banán. Most virágzik először.”

Nikolett Kovácsné Tilli: „Egy „picit”magasra nőtt 😁. És oldalt is hozza a virágait. A magokat azért vettem, hogy legyen pár darab kisebb napraforgó a kertben, de nem gondoltam, hogy ezek ekkorára nőnek .😁”

Páhy Csabáné: „Mocsári hibiszkuszom virágzik 😊”
Igaz nem saját kertben, hanem spanyolországi utazásomon, a Pinya de Rosa kaktuszkertben készült ez a fotó, de úgy gondolom ez is beleillik ebbe a sorba.
Nagyon köszönöm az olvasói fotókat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük