Narancsos süti – Tom Kerridge sztárszakács receptje
Egyre inkább vallom, hogy a legegyszerűbb sütemények a legfinomabbak. Ha valaminek olyan egyszerű neve van, hogy narancsos süti és ráadásul a receptje egy angol sztárszakácstól, Tom Kerridge konyhájából származik, azt azonnal meg kell sütni.
Narancsos süti – Tom Kerridge receptje alapján
„Tom Kerridge angol sztárszakács oldalán találtam a receptre, az egyszerűsége fogott meg, elkészítettem.
Szeretem a receptjeit, nézni ahogy élvezettel, alázattal beszél, használja az alapanyagokat, készíti az ételeket – az ember kedvet kap az elkészítésükhöz!
Ez a süti valóban pofonegyszerű, ugyanakkor finom, a narancs íze dominál benne. Egyszerűen: finom! 🙂 Ennyi….
Bármilyen sütőformában megsüthető.” – ajánlotta figyelmünkbe Illésné Nagy Mária
Hozzávalók:
- 2 egész narancs, héjastól (csak ha bio! ha nem, hámozzuk meg + adjunk hozzá 2 evőkanálnyi cukrozott, kandírozott narancshéjat),
- 11,5 dkg vaj vagy margarin,
- 11,5 dkg kristálycukor vagy nádcukor (vagy cukorhelyettesítő),
- 2 egész tojás,
- csipetnyi só,
- 3 teáskanál sütőpor,
- 17,5 dkg búzadara.
Narancsos süti elkészítése
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- A narancsokat héjastól daraboljuk fel, turmixoljuk le. (vagy hámozzuk meg + cukrozott narancshéj, turmixolás),
- A vajat a cukorral, sóval keverjük habosra, adjuk hozzá a búzadarát, a sütőport, keverjük össze, végül öntsük hozzá a leturmixolt narancsot, keverjük el.
- Vajazott formába töltjük, sütőbe tesszük, 10 perc után mérsékeljük 170 fokra és süssük kb. 40 percig.
- A formában hagyjuk hűlni, szeleteljük.
Jó sütögetést kívánok! 🙂
forrás
Nagyon köszönjük a megosztást Illésné Nagy Máriának!