Diós krémes szelet

Diós krémes szelet egy nagyon finom és egyszerű sütemény, olyan, amivel a nagyi kényeztetni szokta az édesszájú unokákat.

Diós krémes szelet receptje

Diós krémes szelet 

Hozzávalók – 28 x 40 cm-es tepsihez

Tésztához

  • 4 db tojás,
  • 20 dkg porcukor,
  • 15 dkg liszt,
  • 10 dkg darált dió,
  • 10 evőkanál víz,
  • 2 kávéskanál nescafé,
  • 12 g sütőpor.

Krémhez:

  • 3 dl tej,
  • 3 púpozott evőkanál liszt,
  • 20 dkg cukor,
  • 1 db egész tojás,
  • 2 csomag vaníliás cukor,
  • 20 dkg margarin, vagy vaj.

Elkészítése

  • A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
  • A tojásokat szétválasztjuk.
  • A sárgákat 15 dkg cukorral fehéredésig keverjük.
  • A vizet melegítsük fel és oldjuk fel benne a kávét, vagy főzött kávéból mérjünk ki 10 evőkanálnyit.
  • A lisztet, a diót és a sütőport keverjük össze, majd felváltva, 2-3 részletben dolgozzuk bele a kávét és a száraz hozzávalókat.
  • A fehérjét a maradék 5 dekagramm cukorral kemény habbá verjük.
  • Ezután óvatosan forgassuk bele a felvert tojáshabot.
  • Öntsük a tepsibe és kb. 25 perc alatt süssük meg. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy valóban megsült-e.
  • Amíg a piskóta sül, készítsük el a krémet.
  • A cukrot, lisztet, tojást keverjük csomómentesre a tejjel.
  • Főzzük sűrű krémmé, majd a végén keverjük hozzá a vaníliás cukrokat is.
  • Folpackkal takarjuk le úgy, hogy közvetlenül nyomkodjuk rá a krémre, így nem fog bebőrösödni.
  • Ha már langyosra hűlt, dolgozzuk össze a habosra kevert margarinnal, vagy vajjal. Kenjük a közben kihűtött piskótára és szórjuk meg csokireszelékkel, de bevonhatjuk csokimázzal is.

Nagyon köszönöm a receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük