Muskátli gondozása videón

A muskátlit sokan csak egynyári növényként tartják és minden tavasszal újra vásárolják a muskátli töveket. Pedig mind az álló, mind a futó muskátli viszonylag egyszerűen átteleltethető. Hoztam is egy segítséget, amiből megtudható a muskátli egész évi gondozása, még hozzá videón.

Muskátli gondozása videón

Muskátli egész évi gondozása

A muskátli népszerűsége igénytelenségében rejlik. Jól tűri a forróságot, még azt is elviseli, ha időnként kiszárad a földje. A pangó vízre azonban nagyon érzékeny. 

Összeültetések muskátlival

Nagyon jól társítható egynyári növényekkel. Akár az álló, akár a futó muskátlik mellé bátran ültethetünk egyéb balkonnövényeket. Az egymáshoz illő színárnyalatok csak úgy  jól mutatnak, mint a kontrasztos színekből alkotott kompozíciók.

Mint minden balkonnövénynél, a muskátlinál is fontos, hogy csakis azonos fény, talaj és vízigényű növényeket ültessünk egymás mellé.

Az állómuskátli mellé jó választás a csüngő habitusú növény, a futómuskátlihoz inkább az álló, bokrosabb és apró virágú, vagy a lombjukkal díszítő növények illenek.

Teleltetés

A muskátli nem télálló, teleltetéséhez hideg, zárt, világos helyre van szükség. Havonta egyszer elégséges öntözni, a pihanő időszakban tápoldatozni nem szabad. Márciusban 10 – 12 centire vágjuk vissza. Csak a fagyok elmúltával, május közepén tegyük ki a szabadba.

Szaporítás

Dugványozással egyszerűen szaporítható, amihez az augusztus a legjobb időszakan, de a tavaszi megújításkor levágott hajtásokat is érdemes ledugni. esetleg tavasszal szaporítani. Az augusztusban földbe helyezett fiatal hajtások szeptemberre már meggyökeresednek. A kis növényeket világos, hűvös, 4-10 fokos helyen, havi egyszeri, kevés öntözéssel tarthatjuk a téli hónapokban.

De elég is a szövegből, hisz videót ígértem.

Muskátli gondozása videón

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük