Mindentbele hústekercs receptje – finom és egyszerű
A mindentbele hústekercs receptben az a legjobb, hogy semmi sem szentírás benne. Ízlésünk szerint tölthetjük. Készülhet szárnyas húsból vagy akár vöröshúsból is. Kerülhet bele máj, kolbász vagy akár tojás is. De nyugodtan tölthetjük zöldségfélékkel is. Frissen és hidegen egyaránt finom, hidegtálak fontos összetevője is lehet. Már is mutatom egy szuper finom csirkemelles változat receptjét.
Mindentbele hústekercs receptje és elkészítése
Mivel jól szeletelhető és hidegen is nagyon finom, hidegtálak fő összetevője is lehet. Ráadásul, ha van otthon baconszalonna, sajt és néhány más alapanyag, akkor már csak a fantánziánktól függ, hogy mi mindent teszünk bele. Zöldségekkel töltve szép vágási felületet kapunk.
Sinka Erikától kaptuk a kitűnő receptet.
„Kisütöttem, elkészült. Több éve készítem ezt a hústekercset, mert könnyen szállítható, finom, hamar elkészül…..😃.
Konyharuhát leterítem, rá az alufólia lap, olajos ecsettel megkenem, bacon szalonna rétegezve, cserépszerűen lerakva, hogy fedjék egymást. Vékonyra kiklopfolt csirkemellel borítom, sajt, fűszerek, sonka, sajt, fűszerek.
Feltekerem, zsírozott tepsiben, lassú tűzön sütöm. 30-40 perc múlva kicsomagolom, lepirítom a szalonnát. Fél órát áll, majd szeletelem.
A képen reszelt sajt van, de szeletelt sajtból is nagyon finom (füstöltet használok).
A fűszerek a legegyszerűbbek: só, bors, majoranna, sok petrezselyem és/vagy metélőhagyma, de ha sok zöldet szeretnék bele tenni, akkor kiolvasztott spenótot használok.
Szeletelésnél nagyon jól mutatnak a különböző színek.
Tippek: karajból is nagyon finom. Jözepébe lehet tenni: csirke májat apróra vágva, főtt tojás, vagy kolbász.
Próbáljátok ki!!!!
Nagyon köszönjük a receptet Sinka Erikának!
További egyszerű sült hús receptek
A savanyú káposztaágyon sült csirkecomb nagyon ízletes és laktató téli fogás. Csupán pár perc előkészítés után már mehet is a sütőbe. Még köret sem kell feltétlenül hozzá, csupán kenyérrel fogyasztva is nagyon finom. Már mutatom, is az egyszerű és nagyszerű receptet.
A finom sertéssült az egyik nagy kedvencem. A bepácolt, kérgesre pirított, majd sütőben egészben megsütött sertéscomb nagyon ízletes. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható, így előre is elkészíthető, vendégváráshoz vagy hidegtálakhoz is kitűnő. Bármilyen körettel tálalható.