Mennyei epres sütemény receptje
Az epres sütemények megunhatatlanok. Nem véletlen, hogy már egy válogatást is készítettem a legjobb epres sütemények receptjeiből. Olvasónk most egy újabb finomság receptjét mutatja meg nekünk. Ez nem más, mint a mennyei epres sütemény.

Mennyei epres sütemény receptje
Pont 1 hete, anyák napjára készítettem ezt a mennyei epres süteményt Ez volt az én ajándékom a családomnak…. – kezdte a recept ajánlóját Illésné Nagy Mária.
Piskótát sütöttem, a jól bevált tökéletes recept alapján. Gáztepsi méretű lett, így mikor kisült, kihűtöttem és a tepsiben készítettem el a végleges formájában a süteményt, így került a hűtőszekrénybe is.
2 csomag eper pudingot főztem, kihűtöttem, 4 dl tejszínt 2 csomag habfixálóval keményre vertem, összekevertem a kihűlt pudinggal.
A piskóta tetejére egyenletesen rákentem, a megtisztított epret feldaraboltam, rászórtam, majd egy tábla fehér csokoládét felolvasztottam és átlósan csíkokat csorgattam rá.
Borzasztó egyszerű, ellenben könnyű, tökéletes módját választottam a csokoládé felolvasztásának…vizet forraltam, egy tálba öntöttem, belefektettem a tábla csokit a csomagolásával együtt. Hamar felolvadt, az egyik sarkát levágtam ollóval és ennyi! Rácsorgattam a süti tetejére, gyönyörűen lehet vele díszíteni, akár írni, rajzolni is bármilyen mintát, motívumot. Egyszerű és nagyszerű, tisztán, pontosan, precízen lehet vele dolgozni (biztos már Ti is kipróbáltátok, én is a neten láttam, már többször alkalmaztam)
Szóval….ennyi!
A süti elkészült, alig vártuk, hogy hűljön kicsit, már fel is vágtam…
nagyon finom, krémes, epres, csokis, piskótás – nem is kell ennél jobb!
Azért, azt halkan megjegyzem: minél tovább hűl, annál finomabb, összeérnek az ízek, kicsit meghúz benne a tejszín, jobb lesz a krém állaga. No, de ha türelmetlen az ember, muszáj minél előbb megkóstolni…
Ha egyszerű, ámde nagyon finom sütire vágytok: ez pont az!
Lepjétek meg magatokat, családotokat, mindenki elégedett lesz
Jó étvágyat kívánok!
Tökéletes piskóta készítése
a piskóta, a „tökéletes piskóta” receptjét azért itt hagyom, ha szükségetek lenne rá…
PISKÓTA
Hozzávalók:
20 dkg liszt, 5 dkg rétesliszt, 1 sütőpor, 25 dkg cukor, 6 tojás, 1 dl olaj, 1 dl tej
A tojásokat szétválasztjuk, a liszteket, a többi hozzávalókat kimérjük.
A 6 tojás sárgáját a cukor felével habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, olajat, elkeverjük.
A kimért liszteket a sütőporral elkeverjük, adagokban, szitálva a tojásos keverékhez adjuk.
A tojásfehérjéket a maradék cukorral keményre verjük és apránként hozzákeverjük, óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába..
Kapcsos tortaformának az alját (!) olajjal kikenjük, lisztezzük (vagy leválasztó spray-t használunk), beletöltjük a masszát, eligazítjuk a tetejét.
180 fokon, 10 percig, majd 165 fokon 20-25 percig sütjük. A sütőformában hagyjuk kihűlni.
Azért kedvelem, mert nem száraz, nem gumis állagú, torták, tepsis sütemények, tekercsek készítéséhez tökéletes. Állásban, hűtés során sem szárad ki, könnyű, nagyon finom. Ha tepsiben, pl. sütemény alapjának sütjük, kb. 8 -10 perccel a megadott sütési idő lejárta előtt már késznek lehet minősíteni, ne szárítsuk ki…!
Jó sütögetést kívánok!
Tipp: ha kakaós piskótát szeretnénk készíteni, 5 dkg natúr kakaóport keverjünk a liszthez.
forrás:
[https://krickykonyhaja.blogspot.com/…/kricky-piskota…]
Nagyon köszönjük a szuper receptet Illésné Nagy Máriának!