Lusta asszony rétese diétásan receptje

A finom hintett rétes vagy ismertebb nevén a lusta asszony rétese diétásan is nagyon gyorsan készül. Nincs gyúrás, nyújtás, húzogatás. Csupán az alapanyagok összekeverésére és a sütésre kell időt szánni. Bármilyen gyümölcs kerülhet a túrórétegre, szilvával készítve is fennséges.

lusta asszony rétese diétásan, tányéron

Lusta asszony rétese diétásan

Lusta asszony rétese, szórt túrós, hintett rétes, ki hogy ismeri….ezt a finom süteményt. Ezt sütöttem ma, szilvával 😋
Nagyon könnyű, gyorsan készül, csupán a sütésre kell időt szánni.
Szilvával is tökéletes, de bármilyen másfajta gyümölccsel is készülhet.
Kíváncsi voltam milyen lesz, jelentem: mennyei szilvával! 😋

Nálam diétás módon készült, de megadom az eredeti receptet is,
(https://www.sussvelem.com/turos-sutik/5-perces-suti) ha valaki a normál változatra szavaz. Ami nem kétséges, érdemes megsütni, finom a végeredmény…no és a rácsodálkozás, hogy hogyan lett, és miből az, ami. A gyümölcs, szabadon választott, nálam most szilva.
Ja, el ne felejtsem….dupla adaggal indítottam, közepes méretű, magas falú tepsi szükségeltetik hozzá.
„Egyenletesen” ez a varázsszó, meglátjátok majd miért is írtam ezt, lássuk a receptet.

Hozzávalók (diétás változat, dupla adag, közepes méretű, magas falú tepsihez)

  • 30 dkg Dia Wellness 50-es liszt
  • 15 dkg puha, kenhető állagú vaj
  • 10 dkg DW Negyedannyi cukorhelyettestő
  • 2 dkg DW vaníliáscukor helyettesítő
  • 6 dl tej
  • 6 evőkanál étolaj
  • 1 dkg szódabikarbóna
  • 1 dkg sütőpor
  • 4 tojás
  • 50 dkg túró
  • reszelt citromhéj (nálam kandírozott narancshéj)
  • csipet só
  • 50 dkg szilva

Lusta asszony rétese elkészítése

  • A tepsi alján, egy spatulával egyenletesen elkenjük a vajat.
  • A száraz anyagokat (liszt, cukorhelyettesítő, vaníliáscukorhelyettesítő, só, szódabikarbóna, sütőpor) kimérjük, összekeverjük.
  • A tepsi aljára, a vajra a lisztes keverék felét egyenletes rászórjuk.
  • Erre morzsoljuk egyenletesen a túrót, rászórjuk a kandírozott narancshéjat, majd jöhet rá a darabolt szilva.
  • Befedjük, rászórjuk egyenletesen a maradék lisztes keverékkel.
  • A kimért tejhez adjuk a tojásokat, olajat, alaposan összekeverjük, majd a tepsiben várakozó lisztes keverék tetejére öntjük. Érdemes kancsóban, vagy olyan edényben összekeverni, amiből könnyen és egyenletesen tudjuk rálocsolni a lisztre.
  • FIGYELEM! A folyadéknak teljesen be kell fedni a lisztes keveréket (mindenhol!) különben nyers marad foltokban a sütink.
  • 180 fokra előmelegített sütőben, 40-45 perc alatt készre sütjük. Kissé legyen aranybarna a teteje….ekkor lesz kész.
  • Langyosan már kínálható, spatulával emeljük ki a szeleteket, mert nem lesz „kemény” alja, inkább kissé puha marad. Tetejét meghinthetjük fahéjas porcukorral/porcukor helyettesítővel.

Jó sütögetést, jó étvágyat kívánok!

Forrás: https://salatagyar.hu/lusta-asszony-5-percs-dietas…/

A kandírozott narancshéj saját ötlet, a sok gyümölcs….ajánlott a részemről 😊

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

További rétes receptek

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük