Cseresznyés kocka linzertésztával – régi családi receptkönyvből

Amikor megosztottam a linzertészta alapreceptet, rögtön jöttek újabb bevált receptek az olvasóktól. Veronika régi családi receptje már egy könyvben is megjelent. Nézzük, mit rejt a régi családi receptkönyv és hogy készül a cseresznyés kocka.

cseresznyés kocka

Cseresznyés kocka receptje

Ujvári-Kordics Veronika ajánló szavai: „Nekem is van egy jól bevált alapreceptem Édesanyám receptkönyvéből. Én ezt használom linzerkarikához és bármivel tölthető a tészta 🙂

Linzer hozzávalói:

  • 25 dkg margarin
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 8 g vaníliás cukor (csomag)
  • 1 csipet só
  • ízlés szerint lekvár.

Ezzel a recepttel késztettem a a cseresznyés kockámat ami a Cookpad 80 receptet tartalmazó „A legféltettebb családi receptek” könyvben is megjelent :)”

Hát akkor nézzük, azt a híres cseresznyés kockát!

Hozzávalók – 28*40 cm-es tepsihez

Tésztához:

  • 2 db tojássárgája,
  • 400 g liszt,
  • 25 dkg margarin,
  • 10 dkg cukor,
  • 1 kávéskanál vaníliás cukor,
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna vagy ugyan ennyi sütőpor,
  • 1 evőkanál tejföl,
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa,
  • tojásfehérje a megkenéshez.

Töltelékhez:

  • 800 gr kb. magozott cseresznye,
  • 20 dkg cukor,
  • fahéj,
  • egy kanál zsemlemorzsa.

Cseresznyés kocka elkészítése

  • a lisztet elmorzsolom a margarinnal,
  • hozzáadom a cukrokat és a csipet sót,
  • beleteszem az egy kanál tejfölt és a két tojássárgáját,
  • tésztát gyúrok belőle,
  • kettéveszem és kinyújtom,
  • a tepsit kiolajozom, lisztezem,
  • beleterítem a tészta egyik felét,
  • megszórom az egy kanál zsemlemorzsával,
  • kimérem a töltelékhez a cukrot,
  • hozzáadom a vaníliás cukrot,
  • az egy kanál zsemlemorzsát,
  • és a fahéjat,
  • majd összekeverem a cseresznyével,
  • a tölteléket egyenletesen a tésztára terítem,
  • a tetejét befedem a tészta másik felével,
  • villával megszurkálom,
  • a tojásfehérjével lekenem,
  • 200 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.

Nagyon köszönöm a receptet Ujvári_kordics Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük