Kókuszos szelet mandulaforgáccsal

Kókuszos szelet mandulaforgáccsal, így neveztem el az a sütit, amit Takács Ildikó olvasónk név nélkül küldött. Talán jobb lett volna egyszerűen kókuszos szeletnek hívni, hisz a lágy csokoládé máz tetejére akár kókuszreszelék is kerülhet.

 

kókuszos szelet 

Takács Ildikó ajánlása: "Általában minden sütirecepten változtatok valamit. A mai süti az egyik kivétel. Kedvenc recept oldalamról származik és csak a tetejét variálom. A tésztája szinte kókuszból van, a tetején főzött, lágy csokimáz. Eredetileg kókuszreszelékkel kellene megszórni, de most mandulaforgács került rá. Máskor színes tortadara, apróra vágott dió, mikor milyen kedvem van. Ez a süti így tökéletes. Nagy tepsiben szoktam sütni, az arányok így pont jók. És igen, hízlal.  "

 

Kókuszos szelet hozzávalói

Tésztához:

  • 45 dkg tejföl,
  • 20 dkg cukor,
  • 2 db tojás,
  • 20 dkg kókuszreszelék,
  • 15 dkg liszt,
  • fél csomag sütőpor

Mázhoz:

  • 10 dkg margarin,
  • 15 dkg cukor,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 2 evőkanál víz,
  • 4 evőkanál kakaópor

Tetejére:

  • kókuszreszelék vagy mandulaforgács vagy vágott dió vagy tortadara vagy amihez épp kedvünk van

Kókuszos szelet elkészítése

  • A cukrot a tojásokkal fehéredésig keverjük,
  • hozzáadjuk a tejfölt,
  • mehet bele a kókuszreszelék,
  • majd a sütőporral elkevert liszt,
  • kikent, lisztezett nagy tepsibe öntjük,
  • előmelegített sütőben megsütjük (én 200 fokon, légkeverésen sütöm, kb 15 percig, de tűpróbával ellenőrizni kell, elkészült-e),
  • a mázhoz kis lángon a margarint kicsit megolvasztjuk,
  • folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a többi hozzávalót,
  • vigyázva, mert könnyen leég,
  • kis lángon, folyamatosan kevergetve felforraljuk,
  • félrehúzzuk, kicsit hűlni hagyjuk,
  • ráöntjük a tésztára,
  • szépen elkenjük rajta,
  • megszórjuk, amivel akarjuk,
  • hűtőbe tesszük egy-két órára,
  • majd szeleteljük.

Vigyázunk,mert könnyűnek tűnik, simán meg lehet enni az egészet egyszerre. 

 
Nagyon köszönjük a receptet Takács Ildikónak!
  • 40
  •  
  •  
  • 3
  •  
  •  
  • 40
  •  
  •  
  • 3
  •  
  •  

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennyolc − tizenegy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás