Klasszikus néró teasütemény receptje
A néró teasütemény nagy klasszikus, sok régimódi cukrászdában a mai napig megtalálható. Persze otthon sütve, házilag készítve sokkal olcsóbb és nem mellesleg sokkal finomabb is. Már mutatom is az egyszerű receptet.
Néró teasütemény receptje
A néró teasütemény, hasonlóan az édes kekszekhez igen kiadós és sokáig eláll.
Hozzávalók
Tésztához
- 25 dkg finomliszt,
- 15 dkg puha vaj vagy margarin,
- 15 dkg porcukor,
- 5 db tojássárgája,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 1 kávéskanál sütőpor,
- egy csipet só.
A töltelékéhez:
- 10 dkg sárgabarack lekvár vagy egyéb savanyú lekvár
- baracklikőr vagy rumaroma, ez el is maradhat, ha alkoholmentes változatot szeretnénk készíteni.
Tetejére:
- olvasztott csokoládé
Néró teasütemény elkészítése
- 15 dkg puha vajat vagy margarint habosra keverjük a 15 dkg porcukorral, amihez hozzáadtuk az 1 csomag vaníliás cukrot,
- majd egyenként hozzáadjuk az 5 tojás sárgáját és jól kidolgozzuk,
- majd hozzáadjuk a 25 dkg lisztet, amiben elkevertünk egy kávéskanál sütőport,
- jól kidolgozzuk
- a masszából a sütőpapírra egyforma nagyságú halmokat rakunk habzsákkal vagy kanállal,
- 180 fokon, kb. 12-15 perc alatt készre sütjük, vigyázzunk rá, hogy szép világos maradjon. mert egyébként szárazak és kemények lesznek a korongok.
- a kihűlt korongokat az alkohollal lekvárral összeragasztjuk, majd csokival csíkozzuk.
Érdemes pár órát várni a kóstolással, hogy jól összeérjenek az ízek és közben a sütemény is puhul egy kicsit.
Nagyon köszönöm a szuper receptet Bedi Istvánnénak!