Kefíres lángos receptje

A kefíres lángos az egyik legegyszerűbben elkészíthető lángos fajta. Most, hogy már hungarikummá is választották a zsiradékban sült kelt tésztás finomságot, ideje, hogy a kefíres lángos receptjét is megmutassam.

kefíres lángos sajtos-tejfölösen lilahagymával

Kefíres lángos receptje – 6 lángoshoz

A magyar gasztronómia remeke, a lángos igen rövid idő alatt lett hungarikum, hisz csak 2023 tavaszán került be a Magyar Értéktárba, 2023 októberében pedig már hungarikummá is nyilvűnították. A lángos, amit hagyományosan reszelt sajttal, tejföllel, ízlés szerint fokhagymával megkenve fogyasztunk, napjainkban már nemcsak a magyarok körében ismert és kedvelt.

Hagyományos lángosnak én a krumplival készülő lángost neveztem és azt mertem írni róla, hogy ez a piacos vagy strandos lángos. Erre kaptam egy olvasó véleményt.

Margit Spicur Spitz:”Liszt, víz, élesztő, só, más nem kell a hagyományos lángosba .Képzeljétek el, ha a piaci lángosba tennének tojást, abban a nagy melegben még azt is tárolni. Egy a lényege, kelesztés után ki gombócozni, és 20 percet keljen még, akkor fog szép hólyagos lenni!!”

„Én kefíres lángost szoktam készíteni, a család imádja.” – ajánlotta figyelmünkbe a család kedvenc lángosának receptjét Kruppa Vica.

Hozzávalók

  • 1/2 kg liszt,
  • 1 egész tojás,
  • egy pohár kefír,
  • 2,5 dkg élesztő,
  • 1 dl tej, de a liszt minőségének függvényében lehet, hogy egy kicsit többet kíván,
  • egy pici cukor,
  • 1/2 csomag sütőpor,
  • só.

Kefíres lángos elkészítése

Én fél kiló liszt, egy tojás ,egy kefír, 2,5 dkg élesztő egy deci langyos tejben ( a tej lehet egy picit több ) egy pici cukorral felfuttatni fél csomag sütőpor só, bedagasztom, 1 órát letakarva áll, utána hat gombócra szét szedem húsz perc pihentetés után kihúzom a kezemmel és forró olajban kisütöm.

Nagyon köszönjük a receptet Kruppa Vicának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük