Káposztás csuka receptje

A káposztás csuka nagyon finom és egészséges fogás. Magyarországon nagyon sokan csak pontyot fogyasztanak, abból is igen keveset, pedig a hal sokkal egészségesebb, mint a hús. A káposztás csuka jó választás ahhoz, hogy kitörjünk a halászlé és rántott ponty bűvköréből és felfedezzük a csuka erényeit. A recept leírása mellett videón is mutatom, hogy készül az igaz téli vitaminbomba fogás.

káposztás csuka

Káposztás csuka receptje

Hozzávalók

  • kb. 1,5 kg csuka egészben,
  • 2 ek étolaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 400 g savanyú káposzta,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • csombor (borsikafű),
  • 100 g áztatott előfőzött búza vagy árpa,
  • 1 dl tejföl,
  • 2 l alaplé a csuka csontjaiból,
  • 200 g vegyes zöldség az alapléhez,
  • kis csokor friss snidling,
  • 1 dl fehérbor,
  • só,
  • bors.

Elkészítése

  • A csukát filézzük, beirdaljuk és fél órára 6 %-os sóoldatba tesszük.
  • A csontokból kevés hagymával, zöldségekkel alaplevet főzünk.
  • Étolajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, felöntjük fehérborral, majd a bort elpároljuk.
  • Hozzáadjuk a savanyú káposztát, (amit ha szükséges, előzetesen kiáztatunk), a fokhagymát, az áztatott előfőzött búzát vagy árpát.
  • Felöntjük az alaplével, és készre főzzük.
  • Mielőtt elkészülne a káposzta, belerakjuk a csukafiléket, és tejföllel dúsítjuk.
  • Frissen őrölt borssal, csomborral, vágott snidlinggel ízesítjük.

Káposztás csuka készítése videón

Videón Jahni László, a Kisücsök séfje megmutatja, hogyan készül ez a remek fogás.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük